Utorak 01.01.2013.
12:33
Vesti

Šta donosi 2013. godina (2): Šlog caruje u Srbiji

Ne ginu nam prirodne katastrofe
 

Srpsku poljoprivredu očekuje bolja žetva u toku ove godine u odnosu na prethodnu godinu kao i mnogo bolja situacija u mlekarskoj industriji. Porašće proizvodnja u oblasti prehrambene industrije i energetike, ali će u stečaj otići veliki broj gubitaša.


Sledeću godinu će obeležiti veliki broj suđenja, ali i iznenađujućih hapšenja poznatih i bogatih ljudi. Mnogi od njih će završiti u zatvoru posle relativno brzih suđenja. Loše je što će se na teritoriji Srbije aktivirati islamističke terorističke ćelije, koje bi mogle da preduzmu bombaške napade, kako na institucije države Srbije, tako i na Bošnjake koje smatraju svojim protivnicima, a sve sa ciljem da se situacija u Srbiji pred bitne pregovore sa EU pogorša i učini nestabilnom.

Astrolog Vladimir Vico ima i svoju Fejsbuk stranicu "Vico astrologija"

Zdravstvenu situaciju će obeležiti povećan broj moždanih udara. Zdravstvo može da računa na finansijsku pomoć iz inostranstva, kao i za preuređenje i izgradnju novih objekata. Velika strana kompanija će uložiti novac u našu fabriku lekova.


Na opšte iznenađenje, naš film će dobiti značajno inostrano priznanje, a u zemlji će se snimati dosta stranih filmova. Zbog nemara i lošeg održavanja još jedan objekat kulture (pozorište ili muzej) bi mogao da bude oštećen u požaru. Inače, celu sledeću godinu u Beogradu biće mnogo požara u zgradama. Glavni uzrok svih požara bi mogle da budu električne instalacije.


Sa našim susedima nas očekuju nešto napetiji odnosi, provokacije će najviše dolaziti iz BiH i sa okupiranog Kosova. Na Kosovu će biti osnovana tzv. armija nezavisnog Kosova, koja bi mogla da izazove nove nestabilnosti, ali i čarke.


Najlošija stvar je što nam zbog Roma, lažnih emigranata preti opasnost od ponovnog uvođenja viza ili ograničavanja putovanja.


Ma kako to delovalo čudno, ali nova vlast u Srbiji će moći da računa na značajnu pomoć i podršku vlade SAD. Srbija će zabeležiti porast zarade od turista i veći broj poseta, posebno u banjskom turizmu. Na tržište Srbije će ući još jedna ruska velika banka koja će ili dokapitalizovati jednu domaću ili otvoriti potpuno novu banku, ali će uneti svež kapital u ovu granu privrede.


Jedan srpski oficir bi u Haškom tribunalu mogao da iznenada premine zbog koplikacija sa plućima.

Napad na Iran

Americi će sledeća godina doneti propast velike banke, ali i pad dolara. Amerikanci će se masovno naoružavati i doći će do izliva nasilja na ulicama, ali će biti u opasnosti i njihove osnovne škole. Preti im opasnost od novih terorističkih napada na njihovoj teritoriji. Amerika će se spremati za konflikt s Iranom. Iz godišnjeg horoskopa Irana se vidi da bi mogao da bude napadnut iznenada ili podmuklo ili da povod za rat bude laž. Meta napada će biti tajna nuklearna postrojenja.


PREDVIĐANJA PO MESECIMA
JANUAR će obeležiti pad proizvodnje, povećan broj saobraćajnih nesreća i velika hladnoća.
FEBRUAR donosi opasnost u saobraćaju jednom političaru i hladan talas koji će posebno biti težak našim susedima. Bolnice će imati mnogo posla i operacija.
MART će biti dosta finansijski težak, a donosi i opasnost za život jednom političaru.
APRIL nam donosi tešku finansijsku situaciju i porast saobraćajnih nesreća. Veća opasnost od zemljotresa, ali i angažovanja vojske.
MAJ nam donosi veći priliv novca iz inostranstva i porast proizvodnje u automobilskoj industriji.
JUN veoma topao period sa čestim i jakim grmljavinama i padavinama.
JUL donosi mnogo sporazuma ili zakona koji će biti potpisani ili ratifikovani u parlamentu, a imaju veze sa EU.
AVGUST donosi problem jednoj banci i veliko angažovanje vojsci.
SEPTEMBAR će obeležiti naglo zahlađenje i moguće demonstracije i sukobi sa policijom.
OKTOBAR donosi dodatnu agresivnost u saobraćaju i moguće demonstracije.
NOVEMBAR donosi tešku bezbednosnu situaciju i napetost sa Kosovom.
DECEMBAR nam donosi štrajkove u privredi i opasnost od zemljotresa ili terorizma.

2020 © - Vesti online