Nedelja 30.12.2012.
21:19
Beta

Petkovićeva pokidala ligamente, mesec dana pauze

Ništa je više ne može iznenaditi - Andrea Petković

Petkovićeva se povredila pošto je osvojila prvi set protiv Australijanke Ešli Barti u subotu, a kasniji pregledi pokazali su da je povredila meniskus. Ona će se odmah vratiti u Nemačku na lečenje i propustiće Otvoreno prvenstvo Australije, koje počinje 14. januara.

Nemicu srpskog porekla će na Hopman kupu zameniti 25-godišnja Tatjana Malek, 113. igračica sveta, koja će igrati u dublu protiv Italije i Srbije.

"Bila sam na magnetnoj rezonanci jutros i pokazalo se da je pokidan srednji meniskus. Ne znaju još da li će morati da ga skraćuju. Ako to urade, biće u redu i pauziraću samo mesec dana. Verovatno bih mogla i da igram posle dve nedelje. To bi bilo sjajno", rekla je Andrea Petković i dodala da postoji mogućnost i da je povreda teža, ali da joj je ipak laknulo.

"Ako ponovo budu morali da ga zašivaju, trebaće mi dva do tri meseca da se oporavim, ali mi je svejedno baš laknulo što nisu prednji ukršteni ligamenti, jer sam sada osećala sličan bol i simptome kao 2008. kada sam pokidala prednje", objasnila je Petkovićeva.

Ova je samo jedna u nizu povreda koje su zaustavile njen napredak. Teniserka nije igrala sedam meseci u 2012. zbog povreda leđa i članka. Pre toga je bila u prvih 10 na svetu, a sada je 126. na WTA listi.

"Moj tim i ja gledamo na ovo kao na tragikomediju. Ljudi su čudni i ustvari se navikavaju na haos u svom životu, a ja sam se ove godine navikla na svašta. Desilo mi se sve loše što je moglo da mi se desi i ne može me ništa više iznenaditi. Samo se nadam da ću se brzo oporaviti", rekla je Andrea Petković.

2024 © - Vesti online