Nedelja 30.12.2012.
13:33
Vestionline, Blic

Amerikanci priveli olimpijskog prvaka kao teroristu

Olimpijski šampion - Mo Farah

Olimpijski heroj Velike Britanije otkrio je da su carinici u Americi sumnjali da je terorista, zbog čega im je pokazivao svoje olimpijske medalje kako bi ih razuverio.

"Ne mogu da verujem, čak sam i medalje pokazivao, ali ih to nije zanimalo. Kada smo pokušali da dobijemo boravišnu vizu, 'Najki' je sve sredio i mislili smo da neće biti problema. U Portlandu smo bili sa turističkom vizom, pa smo morali da napustimo zemlju i vratimo se. Otputovali smo u Toronto na nekoliko dana i vratili se. Ali, kada smo stigli, dobili smo pismo da smo pod istragom da smo teroristi i da nam je zabranjem pristup 90 dana, nismo znali šta da radimo", istakao je Farah, a celu priču razrešio je prijatelj njegovog trenera Alberta Salazara.

"Sva sreća da Albertov prijatelj radi za FBI koji je veliki fan atletike. Kada smo ga pozvali, odmah je znao ko sam i sve smo sredili. Ko zna šta bi bilo u suprotnom, verovatno bi ostali u Torontu", naveo je Farah.

Sjajni atletičar je naglasio i kako mu ovo nije bio prvi put da ima neprijatnosti prilikom ulaska na tlo SAD, samo zato što je poreklom iz Somalije.

Farah je jedan od junaka proteklih Olimpijskih igara održanih u Londonu, gde je osvojio zlatne medalje u trkama na 5.000 i 10.000 metara.

2024 © - Vesti online