Nedelja 30.12.2012.
11:07
B92, Večernje novosti

Kapiteni izabrali Ivanovića i Markovića

Prva zvezda srpskog fudbala - Bane Ivanović

Marković je u anketi dobio isti broj glasova kao kapiten Partizana Saša Ilić, ali je po pravilu “Novosti” trofej najboljem igraču u domaćem šampionatu priprao mlađem, pošto je on više puta izabran u tim godine.

Mladi fudbaler šampiona Srbije drugu godinu zaredom dobio je to priznanje i postao prvi igrač posle Dragana Ćirića koji je u tome uspeo.

“Lazar Marković je blistao kako na domaćim terenima, tako i na evropskoj sceni. Pogotovo je oduševio Evropu na meču sa Interom u Milanu. Ustalio se i u reprezentaciji Srbije, postigao prvi gol. Izuzetno je brz, neuhvatljiv, sa sjajnom kontrolom lopte i zato je za sve defanzivce veoma nezgodan za čuvanje”, objasnili su kapiteni svoj glas Markoviću.

Dva glasa manje od Markovića i Ilića dobio je napadač Crvene zvezde Ognjen Murdinski, dok su po jedan glas dobili štoper Partizana Ivan Ivanov i napadač Slobode Tijago Galvao.

Ivanović je priznanje za prvu zvezdu srpskog fudbala dobio zahvaljujući sjajnim partijama u dresu Čelsija i njegovoj ulozi u trijumfu ‘plavaca’ u Ligi šampiona. On je na taj način prekinuo dominaciju Nemanje Vidića u toj kategoriji. Fudbaler Čelsija je do titule došao sa 11 glasova, a iza njega su se našli Matija Nastasić i Vidić, koji su dobili po dva glasa, i Aleksandar Kolarov, koji je dobio jedan.

“Ivanović je ušao u krug fudbalskih besmrtnika osvajanjem Lige šampiona. Popeo se na tron Evrope sa Čelsijem, a dao je tokom celog ciklusa ogroman doprinos tom uspehu, postigao i neke izuzetno važne golove. Branislav je pravi kapiten reprezentacije Srbije i ostaje nada da će i ‘orlovi’ krenuti u narednoj godini stopama Čelsija”, objašnjenje je kapitena koji su glasali za Ivanovića.

Kapiteni su odabrali i tim godine i sastav reprezentacije, a ovo je njihov izbor.

Tim godine: Branimir Aleksić (Spartak) 6 glasova – Miroslav Vulićević (Vojvodina) 9, Branislav Trajković (Vojvodina) 5, Ivan Ivanov (Partizan) 12, Milan Rodić (OFK Beograd) 7 – Luka Milivojević (Crvena zvezda) 6, Saša Ilić (Partizan) 8, Tijago Galvao (Sloboda) 7, Lazar Marković (Partizan) 11 – Abubakar Oumaru (Vojvodina) 6, Ognjen Mudrinski (Crvena zvezda) 9.

Reprezentacija: Željko Brkić (Udineze) 11 glasova – Branislav Ivanović (Čelsi) 16, Neven Subotić (Dortmund) 15, Matija Nastasić (Mančester Siti) 6, Aleksandar Kolarov (Mančester Siti) 16 – Radosav Petrović (Genčlerbirgli) 7, Zdravko Kuzmanović (Štutgart) 8, Dušan Tadić (Tvente) 13, Zoran Tošić (CSKA) 9 – Lazar Marković (Partizan) 12, Filip Đuričić (Herenven) 5.

2024 © - Vesti online