Subota 29.12.2012.
17:03
Beta

SDS: Vlast nema hrabrosti da se obračuna s kriminalom

Milorad Dodik poručio da nije tačno da nema političke volje za obračun sa kriminalom i korupcijom, Srpska demokratska stranka napominje da je to netačno i licemerno
 

SDS smatra da je to zato što su glavni akteri tih pojava upravo predstavnici vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i njegovih koalicionih partnera, Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Socijalističke partije RS (SP RS).


SDS je ocenila da je nije iskrena navodna borba protiv kriminala i korupcije, koja se može čuti ovih dana od najviših predstavnika vlasti u RS, uključujući i predsednika RS.


Predsednik RS Milorad Dodik je izjavio da nisu tačne tvrdnje da u ovom entitetu ne postoji politička volja za obračun sa kriminalom i korupcijom, navodeći da on sve vreme poziva da se krene u borbu protiv tih pojava.


"Licemerne su tvrdnje da se kriminal i korupcija ne nalazi u institucijama vlasti, kada je svima poznato da otvorene afere u Srbiji imaju pipke i u RS. Budite hrabri pa proverite poslove koje ste omogućili u RS vlasnicima Delte i Zekstre, kao i one koje provode domaće firme poput Integrala, Niskogradnje, Kaldere, te brojnih drugih sumnjivih partnera s Kipra, čiji vlasnici su poznati samo vama", poručila je SDS vlastima u RS.


U saopštenju se još navodi da će zakon o ispitivanju porekla imovine, koji je SDS uputila u skupštinsku proceduru, biti deo antikorupcionih zakonskih rešenja kada ta stranka dođe na vlast, ako prethodno ne dobije podršku u parlamentu RS.


"Tada će biti provereno poreklo imovine svih onih koji su vršili ili vrše vlast u RS, a njihova imovina upoređena sa prihodima na koji su državi platili porez", ističe se u saopštenju.

2024 © - Vesti online