Utorak 01.01.2013.
16:04
Vestionline

Ah ta, para(ne)normalna Srbija!

U godini za nama NLO nas je zaobišao, verovatno zato što je 2011. godine često svraćao u srpsko nebo. Zato je posećivao komšije, pa je viđan nad Cetinjem i Tuzlom. Zaobišao nas je i smak sveta, neki su se šalili da je u preletu nad Balkanom rekao: "Hm, ovde sam već bio"! To je, međutim, bilo pravo razočaranje za sve one koji su se okupili na planini Rtanj da tu dočekaju "sudnji dan".

Kakva čuda krije sneg na vrhu Rtnja?
 

Reklo bi se da ova srpska planina nema ništa posebno što bi je dovelo u svetske medije i da fotografije njenih pejzaža i zimske idile postanu među najtraženijim na servisima agencija poput Rojtersa, AP-a ili AFP-a. Međutim, piramidalni oblik Rtnja razbuktao je nečiju maštu (i dalje ne znamo od koga je sve poteklo) da pomisli da je čudo prirode zapravo delo vanzemaljaca, odnosno "unije galaktičkih civilizacija". Dovoljno da se neki ponadaju da će upravo tu naći spas od smaka sveta.

Tako je Rtanj ušao na listu nekoliko lokacija u svetu koje su "upisane" da budu spasene. Oni koji su tu došli zaista su i bili spaseni - svež i čist planinski vazduh verovatno je spasao po neku ćeliju njihovog organizma, organska domaća hrana (koje su se u selima podno Rtnja najeli) spasila im je organizam od kojekakvih konzervanasa, dodataka, zaslađivača... koje bi uneli u sebe da su rešili da prežive na nekom drugom mestu. Spasili su i budžet meštana, koji su zaradili na izdavanju smeštaja, spremanju hrane, prodaji ikona i krstova.

Vampir Sava, svetski a naš
 

Uvertiru za dolazak ljudi iz celog sveta na Rtanj predstavljao je vampir Sava, o kome su pred smak sveta pisali svi svetski mediji. Za njegovo ponovno povampirenje "krive" su Tursitička organizacija Valjeva i Turistička organizacija Srbije, koje su na svetskim sajmovima rešile da baš on bude atrakcija valjevskog kraja. Ipak, ne možemo ih kriviti, jer je mnogo čudnog sveta koji uživa da umesto izležavanja na plaži juri vampire širom planete.

Vampir Sava, rođen kao Sava Savanović, morao je da se prilagodi saveremenom svetu i telekomunikacionim trendovima, zbog čega ima Fejsbuk stranicu gde je objavljeno i njegovo pismo. U njemu, između ostalog, piše i ovo: "Vidim da odavno ne sejete kukuruz, ovas i pšenicu, a zapustili ste i moju vodenicu. Otkako ste me u grobu glogovim kocem probili, put za Valjevo ste dobili i ništa više, doduše dobijate i podosta kiše. Oko moje iz groba često na 'kmeta' Miju migne, jer želim da mi se spomenik digne".

To je zavelo mnoge svetske reportere pa dođoše do vodenice u Zarožju gde su se uverili u "valjevsku podvalu" i marketinški trik. Posle njih vampira sa šajkačom više niko ne traži.

Ovako neki američki naučnik pomoću špijuna-avaksa vidi Beljinu. Samo je ta antena nevidljiva
 

Iako se hronološki našlo na poslednjem mestu, najdramatičnije je 2012. najverovatnije bilo u selu Beljina u opštini Barajevo. Udarila omorina u avgustu, vazduh treperi, termometar pokazuje 40 u hladu, i krave postale depresivne... a celo selo juri HAARP. Da, da, jedna antena, koju niko nije video ali svi znaju da postoji, bila je kriva za leto kakvo se ne pamti.

A sve je počelo tako što je na zvaničnom sajtu ovog američkog projekta postavljena mapa sa lokacijama gde je sistem instaliran. Pored Amerike, Norveške, Grčke, našla se i Srbija sa oznakom BL, naravno u pitanju je gore spomenuto selo. Tako se došlo do zaključka da Amerikanci (ponovo) na nama isprobavaju svoje tehnologije i pokazuju svetu da im ne treba atomska bomba da ga unište već mogu i Suncem da ga sprže.

Ako je tako, šta nas tek čeka u 2013. godini. Srećom, mi imamo vampira Savu, pa ako zatreba poslaćemo ga u svet da se bori za našu stvar. Pod uslovom, da nam svima ne posiše krv do tada!

2024 © - Vesti online