Subota 29.12.2012.
11:24
B92

Koji je najgledaniji film u Srbiji?

 Ruši rekorde

Spektakularna epska avantura, u produkciji studija Warner Bros. Pictures, New Line Cinema, i Metro-Goldwyn-Mayer Pictures (MGM), do sada je zaradila više od 500 miliona dolara širom sveta, soopštio je domaći distributer "Tak vižn".

Producenti su izjavili da su veoma zadovoljni kako reakcijama publike na film, tako i time što se mnogi "u zanimljivo putovanje po Srednjoj zemlji upuštaju i po više puta". Iako film nema nijednu nominaciju za predstojeću dodelu nagrada "Zlatni globus", tvorci filma se preterano ne uzbuđuju već nastavljaju rad na preostala 2 nastavka ove trilogije, "Šmaugova pustošenja”, koji će u bioskope ući krajem 2013. godine i "Tamo i nazad" čija se premijera očekuje sredinom 2014. godine.

Ujedno, producenti filma su već uveliko u kampanji za narednu dodelu Oskara koja će se održati 24. februara 2013. godine.

Svetska premijera filma bila je pre tačno mesec dana. U Srbiji, od 13. decembra, od kada je film na redovnom repertoaru svih bioskopa, "Hobit: Neočekivano putovanje" takođe je na prvom mestu domaće liste, sa zaradom od 35 miliona dinara, a film je do sada pogledalo bllizu 100.000 gledalaca.

2024 © - Vesti online