Subota 29.12.2012.
09:00
Novostionline

"Dao sam stanove trojici lekara, i opet bih"

Ja sam im dao stanove jer su najbolji  : Milovan Bojić

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu nekadašnjem ministru zdravlja Milovanu Bojiću, kojom je osuđen na 10 meseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja. Bojića je Prvi osnovni sud u Beogradu proglasio krivim da je iskorišćavanjem službenog položaja oštetio Institut za kardiovaskularne bolesti

"Dedinje“ za više od 200.000 tadašnjih maraka.

"Osuđen sam zato što sam trojici najboljih doktora na Institutu za kardiovaskularne bolesti 'Dedinje' dao stanove", kaže za Novosti Bojić. "To bih uvek ponovio. Najveća je glupost da su time oštećeni Fond, 'Dedinje' i država. Ja sam ponosan na rezultate koje sam imao, na prijem 1.500 lekara koji su danas okosnica zdravstva."

Bojić kaže i da je, kako je naveo, "notorna glupost“ da je ljudima koji nisu radnici Instututa 'Dedinje' kupovao nameštaj, kako tvrdi tužilaštvo, kao i da je nenamenski trošio devizna sredstva.

"Presuda se odnosila na rešavanje stambenog pitanja profesora Milutina Milića, Stevana Nastasića i Božina Radevića, koji su u ono vreme sankcija mogli da rade bilo gde u svetu, a ostali su u Srbiji",  navodi Bojić.

2024 © - Vesti online