Petak 28.12.2012.
20:09
Blic

Mlada majka snimila potresni video snimak pre nego što je umrla

"Tek sam dobila dvoje prelepe dece"...
 

Džonsonova je video snimila koristeći popularni metod kartica sa natpisima, koje uzastopno pokazuje i koje pričaju njenu priču, dok ona sama gleda u kameru. Video traje četiri minuta i praćen je pesmom “Heroj” Maraje Keri. Njen muž Robert sada promoviše video kako bi došao do novca za brigu o deci i skrenuo pažnju na opasnost od srčanih oboljenja.

Dženifer Džonson na snimku najpre objašnjava kako joj je postavljena dijagnoza srčanog oboljenja koje se stručno zove hipertrofična opstruktivna kardiomiopatija, i to dok je bila u petom mesecu trudnoće s njenim drugim detetom.

"Ona je bila borac i spremno se uhvatila u koštac s bolešću", izjavio je za lokalnu TV stanicu njen muž Robert Džonson.

Ubrzo po postavljanju dijagnoze ugrađen joj je pejsmejker, ali su posle nekoliko meseci lekari su ustanovili da je jedna od žica popustila i da je potrebna operacija na otvorenom srcu da bi se to podesilo. Zato je Dženifer Džonson snimila video kako bi prikupila novac za obe operacije i postoperativnu negu.

Na snimku o ćerki Mikajli i sinu Malikaju govori kao o “novim otkucajima svog srca”, a zdravstvene probleme pokušava da umanji nazivajući ih “malim preprekama na putu”. Sve vreme trajanja snimka se bori sa emocijama, a nekoliko puta jedva zadržava suze, pre svega onda kada se pita: "Zašto ja?"

Od oktobra, kada je snimila video, Dženifer je skupila samo 440 dolara, ni iz daleka dovoljno za troškove svih medicinskih intervencija. Operisana je 14. decembra i tri dana kasnije je umrla od postpoperativnih komplikacija.

2024 © - Vesti online