Petak 28.12.2012.
17:36
Beta

Beograd "pada" zbog autobusa?

Nema sloge oko nabavke autobusa

Protiv nabavke autobusa namenjenih Gradskom saobraćajnom preduzeću bilo je osam poslanika Demokratske stranke Srbije dok je uzdržano bilo 25 odbornika Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke.

Predlog su izglasali odbonici Demokratske stranke, kao i četiri poslanika Partije ujedinjenih penzionera.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas naveo je da preuzima potpunu odgovornost za nabavku 180 autobusa za GSP, i sve poslednice koje to ima.

Predsednik Skupštine grada i funkcioner SPS-a Aleksandar Antić izjavio je na početku sednice da socijalisti neće podržati predlog za uzimanje kredita za nabavku novih gradskih autobusa.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Srbije u Skupštini Beograda Andreja Mladenović izjavio je da je ta stranka protiv odluke o zaduživanju Beograda za nabavku autobusa jer je Ministarstvo finansija jasno istaklo da Beograd ne može biti garant kredita koji treba uzeti od Evropske banke za obnovu i razvoj.

Prema toj oceni odluka o zaduživanju je protivzakonita i njom se dovodi u pitanje rad GSP-a, kazao je Mladenović i dodao da zbog te odluke "neko treba da ide u zatvor".

Mladenović je ukazao da se u tekstu ugovora o kreditu jasno vidi da će grad servisirati dug GSP-a prema EBRD i to subvencijama u visini od šest milijardi dinara godišnje.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Jovičić rekao je da se SNS prtotivi tom ugovoru, jer, je, očigledno da GSP nije u stanju da vrati kredit.

"Postavlja se pitanje kako će GSP moći da vraća milion evra svakog meseca po osnovu kredita", rekao je Jovičić.

2024 © - Vesti online