Petak 28.12.2012.
11:27
Blic, Vreme

"Imao sam probu sopstvene sahrane"

"Mnogo prijatelja je došlo da me poseti kad sam pao s višnje": Goran Bregović
 

"Kada sam, pre nekoliko godina, povredio kičmu posle pada s višnje, na neki način bilo je i lepo... toliko je prijatelja došlo u bolnicu da me poseti. Sarajlije koje se nisu videle godinama videle su se kod mene u Urgentnom centru".

Prijatelji, vlasnici kafana slali su čorbe, ko je pekao kolače - slao ih je meni. Čak su Karađorđevići poslali korpu voća. Jedino se nije javio ministar kulture Srbije. Ili bilo koji ministar iz bivše Jugoslavije. Za razliku od njih, francuska ministarka je poslala telegram. I bilo je fino, kao da prisustvujete generalnoj probi vlastite sahrane. Imate slomljenu kičmu, ležite, ne pomerate se, a svi prijatelji su tu. Nekako dirljivo, je l‘ da?",  izjavio je Goran Bregović u intervjuu za magazin Vreme.


Njegov prethodni album zvao se "Alkohol šljivovica". Drugi, koji je nedavno izdao, zove se "Šampanjac za Cigane". Albumi su posvećeni njegovim roditeljima, a za oca kaže da mu je bio dobar model u životu.

"U mom odgoju, otac je bio nevidljiv, ali je, samim tim što je bio prisutan, morao biti i neki model. Bio je dobar model! Na nesreću, bio je alkoholičar, zbog toga se razveo od mame. I tako je propala jedna ogromna ljubav. Kada se penzionisao, otišao je u svoje selo. Inače u tom selu je bio jedini koji je otišao u patrizane; ostali su bili u domobranima. Moja mama ga je uvek zafrkavala kako je u partizane otišao jer su tamo bile bolje ribe... "otkriva muzičar.

2024 © - Vesti online