Petak 28.12.2012.
05:23
Alo

I u Bujanovcu niče bista teroristima!

U Bujanovcu se nedavno slavio Dan albanske zastave
 

Kako piše dnevni list “Alo", bezbednosne strukture Srbije ovu informaciju dobile su u sredu, istog dana kada su stigle i pretnje premijeru Srbije Ivici Dačiću.
 

- Bista je već urađena i, prema našim saznanjima, bivši pripadnici OVPMB-a planiraju da je tajno, pod okriljem noći, u narednih 10 dana postave na mesto gde je nekada stajala bista Josipa Broza Tita u parku u Bujanovcu. Prema našim saznanjima, oni su zapravo pretnjama premijeru Dačiću hteli da skrenu pažnju sa ove provokacije – tvrdi izvor ovog dnevnog lista.
 

Načelnik Žandarmerije, general Bratislav Dikić, nije hteo da komentariše ove navode, ali je rekao da je, bez obzira na sve učestalije provokacije, situacija na jugu Srbije stabilna, "uz moguće narušavanje mira od strane naoružanih ekstremističkih albanskih grupacija".
 

- Pojedini lideri albanskih političkih partija i takozvani komandanti naoružanih terorističkih grupa daju sebi za pravo da praznim pretnjama obmanjuju građane u tim opštinama kako će ponovo izazvati oružane sukobe zarad navodno viših ciljeva albanske nacionalne manjine ili sve to opet rade iz nekih svojih ličnih interesa. Upozoravam građane tih opština da ne podržavaju pozive terorista na narušavanje mira i bezbednosti, već da svaku informaciju o terorističkim aktivnostima jave policiji ili Žandarmeriji – rekao je Dikić.

2024 © - Vesti online