Četvrtak 27.12.2012.
15:51 >> 20:03h
Vestionline

Janko "preslišao" Mareja u Abu Dabiju

Odlična igra Janka Tipsarevića na startu "Mubadala" teniskog šampionata

Janko Tipsarević i Endi Marej odigrali su uzbudljiv meč na startu egzibicionog turnira u Abu Dabiju, a nakon početne razmene gemova na svoj servis, prvi do brejka stigao je srpski teniser u četvrtom gemu za 3:1.


Prvi set je doneo znatno sigurniju igru Tipsarevića, koji ovu deonicu meča završio rezultatom 6:3, nakon 42 minuta igre.


U drugom setu Marej je podigao tempo igre, ali nije uspevao da zaustavi veoma raspoloženog Janka, koji je odmah na startu seta napravio i drugi brejk. Deveti igrač sveta je mirnom i sigurnom igrom priveo i ovaj deo igre kraju sa 6:4, čime je posle 80 minuta igre na sjajan način otvorio novu sezonu.

Vidno raspoloženo nakon trijumfa, Janko je istikao zadovoljstvo načinom na koji je stigao do velike pobede nad Endijem Marejom.

"Prvi put igram ovde, iako sa već bio, jer sam medeni mesec proveo u Abu Dabiju. Zadovoljan sam igrom i nestrepljivo čekam polufinale egzibicije na ovom turniru, koji predstavlja prvu pravu proveru pred start nove sezone", kazao je Tipsarević.

U polufinalu Tipsarević će igrati protiv Španca Nikolasa Almagra koji je naknadno pozvan umesto bolesnog Rafaela Nadala. 

U drugom polufinalu Novak Đoković će igrati protiv Davida Ferera koji je danas pobedio Čeha Tomaša Berdiha sa 2:0, po setovima 6:2, 6:4.

2024 © - Vesti online