Petak 28.12.2012.
08:00
Smedia

Najčešće greške u vezi zdravlja i lepote

Foto: Ilustracija
 

1. Ako želite da se rešite nadimanja...

Pijte više! Možda vam se čini da je to poslednja stvar koju treba da uradite kad telo ionako preterano zadržava vodu, ali učinite to svejedno.

Nadimanje se dešava kada bubrezi osete pad nivoa tečnosti i narede telu da zadrži svu vodu koju ima. To može da se desi ako ste preterali sa slanim grickalicama ili ako niste popili dovoljno vode posle vežbanja na kome ste se mnogo znojili.

Zbog toga treba piti što više tečnosti preko dana, da bi se bubrezi smirili i stomak izravnjao.

2. Ako želite belje zube...

Perite ih manje! Većina ljudi pogrešno misli da treba da pere zube posle svakog obroka, ali to oštećuje zubnu gleđ, čini zube slabijim, podložnijim karijesu i manje belim.

Posebno treba voditi računa kada se konzumira kisela hrana kao što je paradajz i citrusno voće, jer pranje zuba odmah posle može da gurne kiselinu duboko u zube i izazove dalja oštećenja.

Zube treba prati dva puta dnevno, i sačekati pola sata posle soka od pomorandže ili druge kisele hrane.

3. Ako želite manje bubuljica...

Jedite više čokolade! Čokolada ima lošu reputaciju kada su u pitanju akne, ali je prava istina da je ona u stvari dobra za kožu.

Flavanoidi iz tamne čokolade pomažu u smanjenju zapaljenja i crvenila, štite kožu od oštećenja izazvanih suncem i pomažu da se poboljša protok krvi do kože. Samo ne treba preterivati, idealno je uzimati 45 grama crne čokolade na dan.

2024 © - Vesti online