Četvrtak 27.12.2012.
17:32
Beta

Savić: Uvesti "mladu krv" u reprezentaciju

Sa podmlađenom ekipom na svetsko zlato - Dejan Savić

Savić je sa Vaterpolo savezom Srbije potpisao dvogodišnji ugovor sa mogućnošću produženja na još dve, a od otkaza Dejana Udovičića je kao vršilac dužnosti selektora predvodio nacionalni tim.

"Cilj je da se polako uvede mlada krv u tim i da se povrati dobra atmosfera u timu i oko njega. Glavni fokus će biti na Svetskom prvenstvu u Barseloni, kao i na Svetskoj ligi, koja će da bude odlična uvertira za SP u Španiji", reako je Savić novinarima u Beogradu.

Savić je kazao da mu je čast što je imenovan za selektora jedne od najuspešnijih nacionalih selekcija Srbije, i da će nastojati da nastavi tradiciju.

"Izuzetna mi je čast što sam postao selektor prve A reprezentacije. Vaterpolo selekcija je godinama jedna od najuspešnijih u Srbiji i to podrazumeva veliku odgovornost, ali ne bežim od nje i naglašavam da ću pokušati da nastavim tu tradiciju", kazao je Savić.

On je sa omladinskom reprezentacijom osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Pertu, dok je sa juniorskom uzeo srebro na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

"Uživao sam u radu sa mladima, ali sada sam se popeo stepenik više", kazao je šef stručnog štaba Srbije.

Predsednik VSS Velibor Sovrović istakao je da svi u Savezu imaju maksimalno poverenja u Savića, i dodao da je prethodna godina bila izuzetno uspešna za srpski vaterpolo.

"Svi u savezu imamo veliko poverenje u Savića, a u ostalom on je to već pokazao predvodeći mlađe selekcije. Verujemo u to da je on dobar izbor, kao i da će nastaviti uspehe ovog tima", kazao je Sovrović.

"Godina za nama je bila veoma uspešna: osvajanje zlatne medalje na Evropskom prevenstvu, i veoma značajne medalje sa Olimpijskih igara u Londonu. Možda nismo došli do tog cilja koji smo zacrtali, ali smo načinili dobre rezultate. Takođe bih istakao bronzu u Pertu i srebro u Francuskoj, koje su osvojile naše mlađe selekcije", dodao je on. 

Savich će do kraja sezone ostati na mestu šefa struke Crvene zvezde.

2024 © - Vesti online