Petak 28.12.2012.
08:00
Smedia

Topli napici za zimske dane

Uživajte u svakom gutljaju: Kafa sa šlagom i čokoladom
 

U hladnim danima najviše prijaju topli napici. Posle doručka će vam prijati i rasaniti velika šolja tople kafe sa šlagom, u koju možete da dodate izrendanu čokoladu. Ovaj napitak je kaloričan, pa bi nakon njega dobro bilo da prošetate na svežem vazduhu.

Ukoliko ste na zimovanju, pauzu od skijanja i sankanja iskoristite za kuvano vino. Ono će eliminisati jezu koju osećate u kostima i opustiti mišiće. Vino skuvajte sa šećerom, cimetom i karanfilićem.

Kapućino ili espreso su idealni za popodnevni odmor, posebno ako ste prethodno dobro ručali i odmarali se. Razbistriće vam misli, podići energiju i elan za nove poduhvate.

Čaj možete da pijete uvek, ali ne preterujte sa ovim napitkom. Obavezno dodajte med i limun koji će podići imunitet. Čaj možete ponekad da zamenite i punčom, koji je ukusan, ali vrlo kaloričan, pa budite obazrivi.

Toplu čokoladu ostavite za veče, posebno ako imate probleme sa nesanicom. Nemojte da je napravite jaku, već je dobro da bude blaga sa dodatkom cimeta. Ona će vam popraviti raspoloženje i pomoći da rasteretite mozak pred spavanje, pišu Novosti.

2024 © - Vesti online