Četvrtak 27.12.2012.
11:12
Beta-AP

Džordž Buš stariji na intenzivnoj nezi

Najstariji živi bivši predsednik SAD sa ženom

U jutrošnjem šturom mejlu, Mek Grat je rekao Asošiejted presu (AP) da se Buš (88) od nedelje nalazi na intenzivnoj nezi Metodističke bolnice u Hjustonu i da lekari izražavaju oprezan optimizam u pogledu njegovog stanja.

Prema portparolovim rečima, Buš "ostaje pod stalnim nadzorom". Mek Grat nije rekao ništa više o Bušovom zdravstvenom stanju ali je napomenuo da je okružen porodicom.

Buš stariji, koji je bio predsednik SAD od 1988. do 1992. godine, u bolnici je od sredine novembra. Pre mejla koji je poslao, Mek Grat je juče rekao da se Bušova "uporna groznica" pogoršala i da su ga lekari stavili na striktno tečnu dijetu.

Zbog groznice, bivši predsednik je ostao u bolnici tokom Božića. Prema Mek Gratovim rečima, do poboljšanja je došlo u vezi sa kašljem nalik na bronhitis koji je Buša i doveo u bolnicu.

Buš je učestvovao u Drugom svetskom ratu kao jedan od najmlađih pilota američke ratne avijacije. Japanci su ga tada oborili iznad Pacifika.

Kao predsednik države poveo je Ameriku 1991. godine u prvi Zalivski rat, u sklopu vojne operacije "Pustinjska oluja".

Ljubitelj je padobranskih skokova, pa je nakon isteka predsedničkog mandata, uprkos poodmaklim godinama, nastavo sa svojim hobijem. Najstariji je bivši predsednik SAD koji je još živ.

2024 © - Vesti online