Četvrtak 27.12.2012.
10:12
Mondo, Novostionline

Ljuba "šiškica" opet podvodi devojke

Smederevska policija uhapsila je Ljubišu V. (45), vlasnika ugostiteljskog objekta i prenoćišta u Mihajlovcu "Nina 1989", zbog posredovanja u prostituciji
 

Osumnjičeni, kome je ovo četvrto hapšenje zbog podvođenja, a koji se na društvenim mrežama proslavio prvenstveno zbog svoje upečatljive frizure, tereti se da je od septembra ove godine u noćnom baru angažovao devojke kao plesačice.

Međutim, prava svrha angažmana devojaka bila je da zainteresovanim gostima pružaju i seksualne usluge. Cena je bila 90 evra za pola sata i 150 evra za sat.

Kako je saopštila PU Smederevo, pružanje usluga i naplata su organizovani tako što su gosti devojkama unapred plaćali 50 evra za pola sata ili 100 evra za sat.

"Po izlasku iz soba, konobaru su plaćali razliku do pune cene, odnosno 4.500 dinara za pola sata ili 6.500 dinara za sat vremena. Tu razliku je uzimao vlasnik, a konobar je u knjizi gostiju lažno evidentirao da su sobe iznajmljivane za noćenje ili nije ništa ni evidentirano", navodi se u saopštenju.

Kriminalistička policija procenjuje da je prosečni dnevni promet u objektu iznosio oko 500 evra. Protiv četiri devojke iz Beograda i Smedereva, konobara i radnika obezbeđenja biće podneta krivična prijava za pomaganje u posredovanju u vršenju prostitucije.

U poslednje četiri godine ovo je četvrto hapšenje vlasnika noćnog bara "Nina".

Hapšen je u decembru 2009. godine sa još tri konobara, potom u oktobru 2010, kada je uhapšeno i osam devojaka, i u decembru 2011. godine. Između dva hapšenja, iako je imao zabranu rada, bar je primao mušterije i tada je, prema ranijem saopštenju policije, za pola godine vlasnik zaradio 25.000 evra.

Bar je jedno vreme bio registrovan na Ljubišinu suprugu, a od oktobra ove godine, prema podacima Agencije za privredne registre, on je ponovo vlasnik ugostiteljske radnje i prenoćišta.

U Osnovnom sudu u Smederevu je u februaru 2010. godine Ljubiša Vasić osuđen zbog posredovanja u prostituciji na 10 meseci zatvora i godinu dana zabrane vršenja delatnosti, a kaznu je izdržao.

Prvostepenu presudu Osnovnog suda iz novembra 2010. godine, kojom je osuđen na godinu dana zatvora, Apelacioni sud u Beogradu je u junu ove godine ukinuo i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje, pišu "Novosti".

2024 © - Vesti online