Četvrtak 27.12.2012.
05:42
Politika, Beta

"Mršav učinak Vlade, rezultat neizvestan"

Vladimir Gligorov: U Srbiji je dosta toga uvek neizvesno
 

Učinak Vlade Srbije je "do sada dosta 'mršav', pre svega zbog toga što je dosta toga otvoreno, ali je - kao što je to obično u Srbiji - takođe otvorena neizvesnost i šta će se od svega toga i realizovati", rekao je Gligorov za beogradsku "Politiku" od četvrtka.


Gligorov je rekao da nije izvesno da li će se istrajati u "pokušaju fiskalne konsolidacje", neizvesnost je u odnosima sa EU i pregovorima sa Kosovom, a "antikorupcijske stvari postaju neizvesnije svakim danom.., to počinje da biva politički problem".


"Zabrinjavajuće je... kojom je brzinom to dovedeno u pitanje", ukazao je Gligorov.


Na pitanje lista o tome da li jačanje privredne saradnje s Rusijom može da šteti evrointegraciji Srbije, Gligorov je odgovorio odrečno, ukoliko to bude "po pravilima... slobodnog trgovanja".


"Više je problematično sa stanovišta domaćih zakona - jer nije u interesu zemlje - da ili prodaje imovinu, ili da sklapa ugovore o investiranju... u jednu ili drugu infrastrukturnu stvar, a da to ne bude preko tendera, konkurencije. ...to jeste ne samo protivno nekim pravilima EU, nego je to protivno i interesu Srbije", ukazao je Gligorov.


Gligorov je u sredu u Beogradu učestvovao u raspravi "Zašto EU, a ne Rusija - ekonomski aspekti", u organizaciji Istraživačkog foruma Evropskog pokreta u Srbiji.

2024 © - Vesti online