Sreda 26.12.2012.
15:52
Vestionline

Ana: Najpre titula na Hopman kupu, pa povratak u Top 10

Prevruće u Pertu - Ana Ivanović

Srpska teniserka bi se time iskupila za odustajanje pre dve sezone, kada je zajedno sa Novakom, zbog stomačnog virusa odustala na korak od osvajanja titule.

"Bili smo tako blizu i bili smo veoma razočarani zbog načina na koji smo morali da završimo. Osećala sam se tako loše, pa se zaista nadam da ove godine možemo da odemo do kraja", rekla je Ivanovićeva za australijske medije.

Ana je trenutno 13. teniserka sveta, a u 2012. godini stigla je do četvrtfinala US Opena, četvrtog kola na Vimbldonu i Australijan Openu, dok je na Rolan Garosu ispala u trećem kolu.

"Definitivno želim da se vratim u Top 10. To je bio moj cilj i za ovu godinu i bila sam jako blizu. Nadam se da ću ovu godine početi da pobeđujem najbolje svetske igrače i doći u bolju poziciju pred najveće turnire. Moram naporno da radim i da verujem u sebe", dodala je srpska teniserka.

Srbija će na 25. izdanju Hofman kupa imati zaista jaku konkurenciju. SAD će predstavljati Serena Vilijams i Džon Izner, za Australija igraju Ešli Barti i Bernard Tomić, Nemačku predstavljaju Tomi Has i Andrea Petković, Italiju Andreas Sepi i Frančeska Skjavone, za Francusku igraju Žo Vilfed Conga i Matilda Johanson, dol za Južnu Afriku nastupaju Kevin Anderson i Šanel Šipers.

Ipak, možda najveći problem u Pertu predstavljaće činjenica da je trenutna temperatura u tom delu sveta čak 40 stepeni.

2024 © - Vesti online