Sreda 26.12.2012.
09:44
Beta

Produžen tender za Železaru Smederevo

 Samo se Rusi javili

Rok za podošenje obavezujućih ponuda istekao je danas, a tender je objavljen 8. oktobra i jedino se prijavilo zavisno preduzeće ruske kompanije Uralvagonzavod.

Uslovi tendera su ostali nepromenjeni i pravo na učešće na tenderu imaju kompanije koje su u 2011. imale prihod od najmanje dve milijarde dolara i koje se bave eksploatacijom ruda metala i drugih ruda, proizvodnjom sirovog gvožđa, koksa, čelika i ferolegura ili proizvodnjom metalnih proizvoda i mašina.

Ponuđači su morali da imaju ukupnu vrednost imovne od najmanje dve i po milijarde dolara, da otkupe transakcionu dokumentaciju i da dostave prvoklasnu garanciju za ozbiljnost ponude od najmanje 1,25 miliona dolara, navodi se u tekstu javnog poziva.

Prethodni tender za prodaju Železare, raspisan 18. aprila, nije bio uspešan, pošto ni jedna od tri kompanije koje su podnele prijave za učešće - Junajtid plzen sa sedištem u Luksemburgu, Donjeck stil grup iz Ukrajine i Ural majning end metalurdžikal kompani iz Rusije, nije dostavila ponudu.

Železara "Smederevo" je od januara 2012. u vlasništvu države Srbije jer je dotadašnji vlasnik, američki Ju Es stil (US Steel), odlučio da je proda za jedan dolar jer je fabrika imala gubitke.

2024 © - Vesti online