Utorak 25.12.2012.
16:12
Srna

"Amerika zasnovana na genocidu"

Amerika je kriva za sve češće masakre:Majkl Mur
 

"Ne volim što to moram da kažem, ali ubijanje je naš način. Počeli smo Ameriku genocidom, a potom je gradili na robovima. Ubijanja oružjem će se nastaviti – jer to smo mi", napisao je Mur na "Tviteru".

Dvadesetogodišnji Adam Lanza ubio je 26 ljudi, uključujući 20 dece, a potom izvršio samoubistvo. On je prethodno ubio svoju majku u njenom stanu.  Mur je u danima posle masakra nekoliko puta komentarisao ovaj događaj, preneli su američki mediji.

"Zemlja koja zvanično odobrava užasno nasilje (invazija na Irak, ubistva bespilotnim letelicama, smrtna kazna) iznenađena je kada se jedan dvadesetogodišnjak u to uključi?", napisao je Mur.

On je u ostalim porukama na "Tviteru" postavio pitanje "zašto se ovo dešava samo u Americi" i ocenio da problem nije samo u oružju, nego u delovanju Nacionalnog udruženja za naoružanje.

"NRA mrzi slobodu. Oni ne žele da imate slobodu da pošaljete svoju decu u školu i da očekujete da se vrate živa. Vreme je za akciju. Debate i diskusije su završene. Kao što niko ne vodi debatu o tome da li je silovanje legitimno – i ova debata o naoružanju je okončana", zaključio je Mur.

On je u jednoj poruci ironično prokomentarisao da je masakr u Njutaunu mogao biti sprečen da je Lanzina majka bila ovlaštena da poseduje oružje. Ona jeste imala dozvolu, a ubistva su, prema navodima u medijima, upravo i izvršena njenim naoružanjem.

2024 © - Vesti online