Utorak 25.12.2012.
15:28
Mondo

Da li je Prvi glas fer?

 Iz subote u subotu ispadaju najbolji

Prvi glas Srbije jedna je od najgledanijih TV emisija u Srbiji, a proteklih meseci o sudbini mladih pevačkih nada odlučuivali su žiri i TV publika. Vlado Georgijev, Saša Milošević Mare i Aleksandra Radović imali su šansu da na audicijama "opletu" po talentima, da ih tokom priprema obučavaju, ispravljaju i izvode na pravi muzički put, ali kako se bliži finale, stručno mišljenje žirija stavljeno je u zapećak. O tome ko prolazi dalje odlučuje - publika.

SMS glasovi vedre i oblače u polufinalnim emisijama, i publika, naravno, glasa za svoje omiljene izvođače, bez obzira na to da li su stvarno pevanjem zaslužili da prođu dalje. Kao i na Eurosongu, gde je često problem zbog "komšijskog glasanja", publika glasa za poznanike, izvođače iz istog kraja, ili one čiji im se izgled najviše dopada.

Žiri već nedeljama besni zbog toga, jer smatra da ne prolaze najkvalitetniji pevači. Kada je pre mesec dana takmičenje napustila Vesna Pavlović, Aleksandra Radović iskritikovala je publiku rekavši da je "najmanje petoro onih koji su prošli" zaslužilo da propadne kroz rupu umesto Vesne.

"Krivo mi je što ljudi nemaju sluha, već glasaju slepo za svoje favorite iako se ne radi o dobrim pevačima ili nastupima", rekla je vidno isfrustrirana Aleksandra.

Odlazak Saške Janković iznervirao je Vladu Georgijeva, koji je na Twitteru napisao da je mlada pevačica "dobrodošla u njegovom studiju".

"Nakon ove ujdurme od večeras, a sve po zasluzi 'publike', reći ću samo jedno - Saška, vrata studija 'Barba' uvek su otvorena za tebe", napisao je Vlado.

Žiri se nervira profesionalno, publika glasa emotivno, izvođači pevaju najbolje što umeju, a šta vi mislite?  

2024 © - Vesti online