Ponedeljak 24.12.2012.
18:24 >> 21:01h
Beta

Kamenovanje Srba na Kosovu

 Kamenovanje na Kosovu
 

Danas oko 16 časova na ulazu i Suvi Do kamenovan je autobus koji je prevozio Srbe iz Kosovske Mitrovice, a nešto ranije u naselju Brđani kamenovano je vozilo EPS-a, nakon što su radnici tog preduzeća iz svog sistema isključili nelegalno priključene potrosače, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da niko nije povređen u tim incidentima, a da je načinjena materijalna šteta.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od međunarodne zajednice da se počionioci tih incidenata odmah pronađu i kazne i najoštrije je osudila te događaje.

Orahovac: Demolirana i opljačkana kuća

U srpskom delu Orahovca na Kosovu demolirana je i opljačkana kuća porodice Simić, a na zidovima dnevne sobe provalnici su ispisali "OVK".

Incident se dogodio proteklih dana u vreme kada su stariji bračni par Srećko i Lazarka Simić bili kod lekara i u poseti deci u centralnoj Srbiji, saopšteno je večeras iz srpske opštine Orahovac.

Simići su po povratku kući o ovome obavestili kosovsku policiju, koja je obavila uviđaj.

U saopštenju se navodi da se ovaj incident doživljava kao još jedan u nizu pokušaja zastrašivanja preostalih Srba u Orahovcu.

Iz kuće Simića ukradena su dva televizora, veš mašina, usisivač, DVD, 20 litara rakije, posuđe i još neke stvari iz pokućstva.

2024 © - Vesti online