Ponedeljak 24.12.2012.
18:23
Vestionline, Beta

Karadžić: Mihajloviću treba produžiti ugovor do 2016.

Puno poverenje u selektora Sinišu Mihajlovića - Tomislav Karadžić

"Nikakav pritisak nas neće poremetiti, čak iako se ne kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo u Brazilu. Nećemo odustati od našeg puta i selektor ima našu bezrezervnu podršku. Mislim da bi trebalo da ga ubedimo da potpiše ugovor na još dve godine", rekao je Karadžić na ceremoniji proglašenja najboljeg igrača i trenera u beogradskom hotelu Metropol.

Predsednik FSS je naveo da je činjenica da je seniorski nacionalni tim imao neke loše rezultate u 2012, ali da to ne umanjuje njegov potencijal.

"Imamo sjajnog selektora, kao i igrače, koji zajedno sazrevaju. Mislim da bi trebalo produžiti saradnju sa Mihajlovićem do 2016. godine. Bez obzira na određene poraze, videli smo da u ekipi imamo velike talente, radi se o mladom timu koji je naslonjen na Baneta Ivanovića i Aleksandra Kolarova i to nam daje za pravo da u narednih nekoliko godina ne brinemo o budućnosti našeg fudbala", dodao je Tole.

On je na svečanosti u beogradskom hotelu Metropol istakao probleme FSS u 2012.

"U godini za nama FSS je imao dosta problema i neuspeha, ali smo zadovoljni učinjenim. FSS može da se diči ekonomskom situacijom u vreme krize, jer smo prebrodili 2012. godinu u kojoj smo imali dosta neočekivanih plaćanja. Mi već pet godina u Savezu ne znamo za reči blokada, tužba, a to je zato što ozbiljni ljudi vode FSS", rekao je Karadžić.

On je još kazao da se srpska "kuća fudbala" nosi idejom da napravi Nacionalni stadion, kao i da čvrsto ostaje pri odluci da ko nema osvetljenje na stadionu ne može da igra u Superligi.

"Nas i dalje nosi ideja da napravimo Nacionalni stadion, a pogotovo sada kada je Evropska fudbalska unija (UEFA) donela odluku da se Evropsko prvenstvo 2020. godine igra u 13 zemalja. Mi molimo za makar moralnu podršku političara u Srbiji", rekao je Karadžić i dodao:

"Savez će istrajati u ideji da sledeće sezone u Super ligi igraju samo klubovi koji imaju reflektore na svojim stadionima. Ta odluka je donesena i nećemo je promeniti, ali smo spremni da klubovima koji to ne obezbede omogućimo da petkom, subotom i nedeljom igraju na terenima u Staroj Pazovi. Na vreme smo je saopštili", istakao je predsednik Saveza.

On je rekao da je primarni cilj FSS u 2013. godini da stane na put korupciji u fudbalu, kao i nasilju na tribinama.

"Kriminal i korupcija su veoma prisutni u fudbalu, a mi moramo da stanemo tome na put, da ne dozvolimo da to remeti duh sporta. Nasilje na tribinama nam u narednom periodu može mnogo odmaći u ostvarenju naših ciljeva, pre svega što nismo ni svesni kakve kazne mogu da uslede od FIFA i UEFA, moramo stati tome na kraj", zaključio je Karadžić.

2024 © - Vesti online