Ponedeljak 24.12.2012.
15:36
Vestionline, Beta

FSS uručio "Zlatne lopte" Ivanoviću i Okuki

Ivanović, Karadžić i Okuka na dodeli "Zlatne lopte" u hotelu Metropol

U konkurenciji igrača za najboljeg je proglašen Branislav Ivanović, dok je nagrada za najuspešnijeg trenera u 2012. godini pripala Dragomiru Okuki.

Predsednik saveza Tomislav Karadžić uručio je dobitnicima "Zlatne lopte" na svečanoj ceremoniji u beogradskom hotelu Metropol.


"Banetu se divi cela Evropa, a Okuka je bio potcenjen od strane nekih naših medija. Ne može da mu se ospori kvalitet, ako je proglašen za najboljeg u izboru u Kini u kojem je u konkurenciji bila i jedna takva legenda kao što je Marčelo Lipi", rekao je Karadžić.

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da mu je izuzetna čast što je proglašen za najboljeg u 2012. godini.

"Izuzetna mi je čast i privilegija što sam danas izabran za najboljeg. Ovo je san svakog igrača, a meni je taj san danas ostvaren", kazao je Ivanović i dodao da se nada da će naredna godina biti godina srpskog fudbala, kao i da ga ova nagrada obavezuje.

"Čast je danas biti ovde, ovo je velika privilegija za svakog igrača, tako i za mene. Nadam se da će 2013. godina biti još bolja od ove i da će biti godina srpskog fudbala", rekao je on.

Ivanović je prethodne sezone sa Čelsijem osvojio Ligu šampiona, a od smene generacije u nacionalonom timu postavljen je za prvog kapitena reprezentacije.

Trener kineskog Điangsua Dragomir Okuka istakao je da mu je današnje priznanje najveće u trenerskoj karijeri, kao i da je "Zlatnu loptu" FSS najteže dobiti.

"'Zlatna lopta' FSS je najveće priznanje u mom životu. Moram da istaknem da je ovakvo priznanje najteže dobiti u svojoj zemlji. Počastvovan sam i ponosan što sam izabran za najboljeg", rekao je Okuka.

Srpski stručnjak je pre mesec i po dana proglašen i najboljim trenerom u Kini.

On je u konkurenciji Marčela Lipija i Žana Tigane dobio priznanje za najboljeg trenera u Kini, a sa Điangsuom zauzeo je drugo mesto u ligi.

Svečanosti u hotelu Metropol, pored brojnih zvanica, prisustvovali su Savo Milošević, Dragan Džajić, Dušan Savić, Vladimir Petrović Pižon, Ilija Petković, Ljubiša Tumbaković i mnogi drugi, ali izostao je selektor Srbije Siniša Mihajlović.

2024 © - Vesti online