Ponedeljak 24.12.2012.
15:07
Beta

Hočevar: Božićni dani su dar milosti

Beogradski nadbiskup: Stanislav Hočevar
 

"Božićne dane treba da slavimo u divljenju i čuđenju, u molitvama i pesmama u liturgiji i bratskim susretima. Zato su za svakog pojedinca, porodicu, zajednicu, društvo i državu ovi dani zaista neophodni, potrebni i dar su milosti", kazao je Hočevar.

Nadbiskup je, međutim, istakao, da se može primetiti snaga destruktivnosti u društvu.

Vučić čestitao Božić

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je u ime stranke čestitao Božić nadbiskupu beogradskom Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji slave taj praznik po Gregorijanskom kalendaru.

"Želimo vam da ovaj radosni dan provedete u obilju ljubavi i mira, uz mnogo lične i porodične sreće, blagostanja, uspeha i napretka", navodi se u čestitki koju prenosi SNS.

Božić se po gregorijanskom kalendaru proslavlja 25.decembra.

"Uviđamo da mnogim ljudima i dalje vladaju tama, korupcija i zavisnost, shvatamo da se mnogi i dalje predaju duhu sebičnosti, mržnje, svađe, prevare, ratobornosti, osvete, krijumčarenja, klevetanja, bogaćenja na račun siromašnih, trgovine drogom i ljudskim bićima... dok ne dozvoli da Sveti duh u njemu začne novi život, takav čovek nužno više voli tamu nego svetlost, laž nego istinu, propast nego spasenje", naveo je Hočevar.

Nadbiskup je svima poželeo blagodeti rađanja i Srećan Božić. Hočevar će misu za Badnje veče, 24. decembra, služiti u katedrali Uznesenja blažene đevice Marije, sa početkom u 22.00. Na Božić, 25. decembra, on će u 08.00 služiti u župi Krista kralja na slovenačkom jeziku, a zatim u 10.00 u župi Sveti Ante i u 18.00 ponovo u župi Krista kralja.

I predsednik čestitao Božić katolicima

Tomislav Nikolić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je danas Božić građanima Srbije koji taj verski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

"Poštovani građani Srbije koji po gregorijanskom kalendaru slavite rođenje Isusa Hrista, čestitam veliki hrišćanski praznik, sa željom da praznike provedete sa svojim porodicama, u zdravlju, radosti i svakom dobru od Gospoda", naveo je Nikolić u čestitki.

Nikolić je izrazio nadu da će molitva onih koji slave Božić biti "u duhu poruke tog praznika o veri, nadi i ljubavi, o miru i praštanju, o životu i harmoniji, sa sobom i drugima, na dobrobit svih građana i zajedničke domovine Srbije".

2024 © - Vesti online