Nedelja 23.12.2012.
23:45
Vestionline, Kurir

Pletikosa: U veri nema kompromisa, našao sam Boga

Božiji svedok na terenu - Stipe Pletikosa

Stipe Pletikosa je dodao da Bog samo želi da "bude njegov svedok na terenu".

"Mnogo sam grešio i živeo u duhu ovog sveta, jer su mi kao popularnom fudbaleru sva vrata bila širom otvorena. Bio sam zarobljenik materijalnog kao što su odeća, automobili i putovanja. Na taj način sam se kratkotrajno zadovoljavao. To je bila jedna velika laž, to je bilo zadovoljavanje niskih strasti. Posle očeve operacije, emocionalno sasvim iscrpljen, shvatajući kako se polako urušavam, dotrčao sam u ispovedaonicu tražeći oprost od Boga. Tada se u meni prelomilo i shvatio sam da u iskrenoj veri nema kompromisa. Tada sam shvatio da sam pronašao Boga", rekao je Pletikosa i dodao:

"Tada je krenulo moje predanje punim srcem koje će trajati do mog odlaska s ovog sveta. U Rostovu redovno idem u crkvu. Fudbal je igra, ali je važno znati za koga igraš, ko te inspiriše i kakav primer ostavljaš. Bog samo želi da budem njegov svedok na terenu kako bi svaki čovek po meni osetio njegovu ljubav. Činjenica je da čovek sa duhovnošću postaje ispunjeniji mirom što je bitno u savremenom fudbalu, koji je sve više biznis, a sve manje sport".

Pletikosa je istakao da je uveren da će Hrvatska igrati na SP u Brazilu 2014.

"Posle utakmice sa Španijom sedeo sam u svlačionici i posmatrao tužna lica. Svašta mi je prolazilo kroz glavu. Ali, možda baš ti pogledi i ljudi koji su nas dočekali dali su mi potrebnu snagu da nastavimo bolje", kazao je golman Rostova.

2024 © - Vesti online