Nedelja 23.12.2012.
15:11
Telegraf.rs

Miha: Aplaudiraćemo himni Hrvatske, a oni kako hoće!

"Nisam ništa naredio. Ko se slaže u redu, ko ne prihvata – nije u reprezentaciji"

Srpski selektor Siniša Mihajlović ostaje dosledan svojim uverenjima i tražiće od reprezentativaca da pevaju svoju i aplaudiraju protivničkoj himni, bez obzira na to ko je rival, pa će tako biti i u Zagrebu 22. marta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. u meču protiv Hrvatske.

Hrvatski selektor Igor Štimac nedavno se usprotivio tom predlogu, istakavši da himne treba da se odslušaju u tišini i da se on nada da niko neće zviždati, priznajući da je teško kontrolisati nekoliko desetina hiljada ljudi koji će napuniti stadion. Očekivano, mišljenje kolege sa kojim je imao složen istorijat međusobnih odnosa, nije mnogo impresioniralo Mihajlovića.

"To je moj predlog, ali ja nisam ništa naredio. Predložio sam da fudbaleri pevaju svoju himnu i aplaudiraju protivničkoj. Ko se slaže u redu, ko ne prihvata – nije u reprezentaciji. Kakva je razlika između meča sa Hrvatskom i nekom drugom ekipom? Fudbaleri se rukuju pre meča i šta je problem da aplaudiraju protivničkoj himni? Mi ćemo tako da se ponašamo, a Hrvati neka odluče sami kako će", rakao je Mihajlović za Telegraf.rs.

Golman Partizana Vladimir Stojković oporavio se od povrede i već se putem medija preporučio za meč protiv Hrvatske selektoru, koji međutim smatra da je prerano da se izjašnjava i želi manevarski prostor da zadrži otvorenim.

"To ćemo da vidimo, ima vremena. Imamo prijateljsku utakmicu 6. februara, pokazaće se ko je u formi, ko kako igra u klubu. Vrata su svima otvorena, pa i Stojkoviću. Pozvan će biti i Nikola Đurđić, dao je mnogo golova, momak je u redu, ne pravi probleme, pa je prijateljski meč prilika za njega, naravno ako bude zdrav u tom trenutku. Sve ćemo da pogledamo, pa da izaberemo za meč sa Hrvatskom".

Kadeti Nemanja Radonjić i Andrija Živković, igrači Partizana, za koje je planirano da budu pozvani u nacionalni tim u decembru, u prijateljskom meču za koji se kasnije ispostavilo da neće biti odigran, nisu u planovima za naredni period.

"U toj utakmici trebalo je da nastupe samo fudbaleri koji igraju u Srbiji. Hteo sam da ih pozovem da budu sa nama, da malo vide kako to sve izgleda, da ih bolje upoznamo. Mislim da bi od toga imali koristi i oni i Partizan i srpski fudbal. Ja volim da radim sa mladim igračima, uostalom nisu bitne godine koliko fudbalsko umeće, ali pošto se sada spremamo za nastavak kvalifikacija, neću da zovem Radonjića i Živkovića. Oni još nisu kvalitet za A tim", zaključio je selektor Srbije.

2024 © - Vesti online