Nedelja 23.12.2012.
13:52
Vestionline, Blic

Navijači Reala: Murinjo odlazi!

Zacrtao osvajanje Lige šampiona - Žoze Murinjo

Žoze Murinjo ne želi da napusti "kraljevski klub", ali navijači Reala više uopšte nemaju stprljenja za njega.

Posle novog poraza od Malage 3:2 i to u utakmici u kojoj je rešio da golmana Ikera Kasiljasa ne stavi pred gol, već na klupu za rezerve, navijači Reala potpuno su okrenuli leđa Portugalcu.

U anketi "Marke" na njenom internet sajtu do ovog trenutka glasalo skoro 79.000 čitalaca tog lista, a čak 82,6% njih smatra da bi Murinjo posle ovog poraza morao da ode iz Reala. Podršku mu je pružilo samo 17,4 odsto ispitanika, iako on ne pomišlja na ostavku.

Za razliku od trenera, golman Kasiljas ima veliku podršku navijača, jer njih 83,3% smatra da nije fer da bude na klupi "kraljevskog kluba". Murinjo je posle meča rekao da je to njegova odluka i da je tehničke prirode, jer je rezervni golman u trenutno boljoj formi od miljenika sa "Santjago Bernabeua". Kasiljas je tako prvi put posle 10 godina sedeo na klupi Reala, iako je bio spreman za meč.
Na tabeli Primere, posle novog neuspeha Murinjove ekipe, Barsa koja je sakupila 49 bodova ima 16 više od Reala (33), čiji gradski rival Atletiko beži devetostrukim prvacima evrope sedam bodova (40).

2024 © - Vesti online