Nedelja 23.12.2012.
10:30
Kurir

Novi "smak sveta" 1. januara 2017.

Preživesmo ovaj "smak sveta", sledeći nas očekuje za četiri godine
 

Oni su svoje predviđanje objavili dan posle 21. decembra, za kada je bio najavljen smak sveta po proročanstvu drevnog naroda Maja, a koji se ipak nije dogodio.

Pripadnici bratstva tvrde da im je lično anđeo Gavrilo, koji ima dužnost da prenosi poruke od Boga, rekao da će prvog dana 2017. doći vreme za umiranje. Prema njihovim navodima, tada će preživeti samo članovi kulta, dok će svi ostali nestati u vatri pakla.

Apokalipsa će biti i 2023.

Pored tvrdnji pripadnika kulta Mač Božjeg bratstva da će se smak sveta dogoditi 2017, postoji i proročanstvo teologa Ijana Gernija, koji tvrdi da će se on ipak dogoditi 2023. Takođe, davne 1143. irski svetitelj Malahi predvideo je da će svet nestati nakon što na njemu bude bilo još 112 papa. Dosad ih je bilo 111.

Ta tvrdnja pojavila se u trenutku kad je euforija zbog navodnog smaka sveta po Majama bila na vrhuncu i dok su se ljudi širom sveta okupljali da bi proslavili taj dan. Neki su mislili da će im to biti poslednji petak u životu, pa su sebi dali oduška, dok su drugi, verujući da na Zemlji postoje mesta koja vanzemaljci čuvaju od apokalipse, pohrlili tamo da pronađu utočište i slave svoje spasioce iz svemira.

Jedno od tih mesta je selo Bugaraš u Francuskoj, gde se pre dva dana okupilo oko 25 onih koji su očekivali da će ih vanzemaljci iz lokalne planine spasti propasti. Oni su bili obukli najrazličitije kostime kako bi što više podsećali na svoje prijatelje iz drugih galaksija i razdragano očekivali da se dogodi smak sveta.

Sličnih skupova bilo je i u drugim krajevima sveta. Najmasovnija okupljanja bila su na područjima Meksika i Gvatemale, koja su nekada naseljavale Maje. Njihovi potomci okupili su se oko majanskog hrama Gran jaguar u Gvatemali i slavili - ne smak sveta već ulazak u nov vremenski ciklus, koji bi trebalo da donese dobro celoj civilizaciji.

Domišljati Kinezi prodavali su karte za Nojevu barku, koja bi sve zainteresovane prevezla na sigurno. One su koštale 1,2 evra, a imale su i specijalni logo Kancelarije Ujedinjenih nacija. Na karti je pisalo da je polazak planiran tačno u podne na dan smaka sveta. Kancelarija UN je demantovala da je ona na bilo koji način povezana s prodajom tih karata.

2020 © - Vesti online