Nedelja 23.12.2012.
06:54
Politika, Beta

Ružić: Platformu još dorađivati, potreban konsenzus

Branko Ružić: Najbitnije je da platforma treba da bude razmatrana u parlamentu i da bude ostvariva
 

"Ovo nije takmičenje za određivanje programa političke partije prema Kosovu, nego jedna veoma osetljiva tema oko koje se mora postići konsenzus, ako smo ozbiljna država", rekao je Ružić u intervjuu za "Politiku".


Ružić je kazao da je stav SPS-a, kao i njenog lidera Ivice Dačića, da predlozi u platformi o Kosovu treba da budu realni, ostvarivi i što bliži konačnom epilogu.


"Najbitnije je da platforma treba da bude razmatrana u parlamentu i da bude ostvariva, kao i da na kraju ona bude u saglasnosti s namerom države Srbije da sačuva integritet", naveo je Ružić.


On je istakao da platforma još nije konačna, kao i da je treba nijansirati i doraditi da bi "ugledala svetlost dana u parlamentu".


"To je samo inicijalni tekst. Ni predsednik Srbije ne pretenduje da je tekst konačan", istakao je Ružić.


Prema njegovim rečima, prava Srba koji žive na Kosovu i Metohiji moraju da se "normiraju i mora da se uvaži potreba da postoji funkcionalna eksteritorijalnost Srpske pravoslavne crkve, odnosno manastira".


Upitan da prokomentariše stavove lidera opozicionih partija o platformi o Kosovu, Ružić je rekao da svi imaju pravo da ukažu na ono što smatraju da je potrebno.


"Svaka partija će imati neki svoj doprinos", rekao je Ružić.

2024 © - Vesti online