Nedelja 23.12.2012.
06:16
Večernje novosti

“Prljavo kazalište“ oduvalo “Arenu“

"Prljavci" na sceni

Jasenko Houra sa cilindrom na glavi i njegovi dečki na binu su izašli u 21.10 sati i nastup otvorili pesmom “Ljubav je“, a publika ih je pozdravila ovacijama. Posle numere “Dobar vetar u leđa“, pevač Mladen Bodalec pozdravio je prisutne rečima:

- Jesi li dobro Beograde, jesmo li svi veseli? Sve ruke su u vazduhu, svi smo u istom ritmu!


Onda je zapevao “Sve je lako kad si mlad“, ali ga je publika nadglasala. Slično je bilo i na “Kiše jesenje“.

Talasao se parter, ali i tribine. Malo ko je sedeo. Publika šarolika, uglavnom tridesetogodišnjaci i oni stariji, ali je bilo i mnogo roditelja koji su poveli svoju decu.


Hrvatska šestorka zvučala je odlično, baš kao i ozvučenje. “Kazalište“ je odsviralo po strofu i refren nekoliko svojih ljubavnih pesama, poput “Ma kog me boga za tebe pitaju“, a onda je Bodalec zapevao “Tu noć kad si se udavala“, sišao u publiku i počeo da se zdravi sa njom. Vođa “Prljavaca“ Jajo Houra je zatim otpevao “Voli me“, sa njihovog upravo izašlog albuma “Možda dogodine“, a kada je ispunio želju svog basiste Dubravka da otpeva “Stand by me”, svetla u dvorani su utrnula i jedan reflektor obasjao je Houru, koji je otpevao jednu od najjačih pesama svoje grupe “Heroj ulice“. Publika ga je i ovog puta nadglasala.


Kada su se u “Areni“ začuli prvi taktovi pesme “Mojoj majci (ruža hrvatska)“, kojom je Bodalec pozdravio gradonačelnika Zagreba Milana Bandića u loži, publika koja je do tada bila i te kako glasna, odjednom se utišala. Mada su svi u dvorani znali reči pesme, gotovo niko je nije pevao!


Situacija se promenila već na sledećem hitu “Crno bijeli svijet“, koju je otpevao prvi pevač “Kazališta“ Davorin Bogović. Usledila je “Mi plešemo“, koja je horski otpevana u originalnoj verziji “Mi pijemo“, a Houra ju je najavio kao novu himnu Evropske unije.

Publika ovacijama dočekala i ispratila "Kazalište"
 


- Hvala vam na gostoprimstvu, nadam se da ćemo sledeći put kad dođemo da vas zateknemo u istom raspoloženju - oprostio se od Beograđana Bodalec, kada je na kraju zvaničnog dela koncerta otpevao “Marinu“, zajedno sa devojkama koje je izveo iz publike.


Trupkanje nogu o pod vratilo je “Kazalište“ na bis, na kome su izveli “I fought the low” od “Kleša“ i “Sretno dijete“.

2024 © - Vesti online