Subota 22.12.2012.
22:13
Vestionline, zvanični sajt

Gašić: Značajna pobeda pred pauzu

Borben meč Partizana i Krke u Novom Mestu

Posle tri vezana poraza na proputovanju od Bamberga, preko Mađarske i Hrvatske, košarkaši Partizana su u Novom Mestu uspeli da prekinu crnu seriju savladavši Krku (66:58).

Sama utakmica nije za pohvalu, a sa deset pobeda u 15. kola 2013. godinu crno-beli čekaju raspoloženiji, ali i na deobi drugog mestu ABA lige.

"Slovenački šampion veoma je nezgodna ekipa, posebno na svom terenu. Mi smo u samoj najavi utakmice, pripremajući se, posebno akcentovali neki njihov loš momenat u kojem se nalaze. Oni su zaređali neke poraze, ali mi smo bili pripremljeni za njih. Bez neke preterano velike priče, samo je pobeda egzistirala u našim mislima. Da bismo mogli da nastavimo borbu za učešće na fajnal-foru. Mislim da su igrači veoma kvalitetno reagovali posle traumatičnog poraza u Zadru, pokazali dozu mentalne čvrstine, što je jako bitno za naše utakmice. U toku same utakmice bilo je nekih momenata u kojima smo bili odlični, početkom utakmice i dobar deo druge četvrtine. Međutim, ono što je zabrinjavajuće su loši minuti, loši trenuci koji naprosto moramo da izbegavamo, da eliminišemo pravim načinom igre. Sa druge strane, vrlo je značajno što smo zabeležili pobedu koja nam daje dozu mirnoće pre svega u radu. Za ovaj mlad tim to je izuzetno značajno. Mnogo je lepše kada narednu pauzu dočekate pobedom", istakao je Velimir Gašić.

2024 © - Vesti online