Subota 22.12.2012.
19:57
Vestionline, B92

Vaterpolisti Zvezde pobedili Radnički u derbiju

Prvi na tabeli - vaterpolisti Crvene zvezde

Domaći vaterpolisti su u tri navrata imali četiri gola prednosti, kod rezultata 4:0, zatim 9:5 i 10:6, i tako dali jasan znak gostima da očekuju pobedu u ovom derbiju.

Najefikasniji igrači na utakmici bili su Boris Vapenski i Filip Filipović sa po tri pogotka, dok je golman Zvezde Denis Šefik sjajnim odbrana doveo svoj tim do velike pobede u derbiju.

Duel Zvezde i Radničkog bio je interesantan i zbog činjenice da se na klupi Beograđana nalazi aktuelni selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, dok je na klupi Kragujevčana bivši selektor Dejan Udovičić.

“Mislim da su meč odlučile prve dve četvrtine jer smo igrali stvarno odličnu odbranu. Radnički je tokom celog meča pokušavao da stigne prednost, međutim, mi smo se u trećoj četvrtini rezultatski odvojili od njih, i praktično u poslednju deonici samo čuvali prednost. Smatram da smo zasluženo pobedili, ipak, čestitam svojim igračima, ali i igračima i stručnom štabu gostiju na sjajnoj borbi", rekao je Dejan Savić u intervjuu za televiziju B92 nakon meča.

Savić je takođe rekao da je ekipa napravila veliki pomak u odnosu na prvi meč u sezoni, a da je najviše primetna odlična igra u odbrani.

"Napravili smo veliki pomak u igri od početka sezone, posebno u odbrani, jer u poslednje vreme forsiramo dobru igru u defanzivi. Pred početak utakmice sam rekao da je sezona duga i da bi pobeda dala veliki podstrek igračima za nastavak takmičenja", zaključio je novi selektor vaterpolo reprezentacije Srbije.

Trener Kragujevčana Dejan Udovičić rekao je da je njegov tim pravio previše grešaka u ovako važnoj utakmici.

"Posebno smo pravili greške na otvaranju meča i teško je stizati rezultat posle '-4'. Pored slabe odbrane, imali smo dosta problema sa njihovim uplivavanjima. Moramo da budemo strpljivi, otkad se formirala ekipa svi pričaju o 'drim timu'. Ovo jesu fantastični igrači, ali potrebno nam je vreme", poručio je Udovičić.

'Crveno-beli' su tako prvi deo sezone završili sa maksimalnih sedam pobeda iz sedam utakmica, uz utakmicu manje, dok je Radnički zabeležio prvi poraz, uz šest pobeda i takođe utakmicu manje, i nalazi se na drugom mestu na tabeli.

2024 © - Vesti online