Nedelja 23.12.2012.
08:00
Vestionline

Poboljšajte Wi-Fi signal uz pomoć piva

Vuala! Ruter spreman da omogući gledanje filma bez "seckanja"
 

1. Proverite kanale - Kada prvi put postavite i podesite Wi-Fi, najverovatnije je namešten na određeni kanal. Obično je podešen na kanal na kojem ima najmanje gužve, ali ne mora uvek biti tako. Postoje besplatni onlajn alati koje možete koristiti kako biste proverili na kom kanalu je vaš ruter, odnosno uređaj koji usmerava pakete na njihovom putu kroz računarsku mrežu. Ti alati takođe će vam pomoći da potražite neki kanal koji je manje zagušen.

 

2. Premestite opremu - Problem može biti i u tome da je vašruter zbijen negde između baze bežičnog telefona, konzole za igre, televizora, muzičke linije i drugih uređaja. Ili se pak nalazi u nekom delu doma koji je izdvojen od dela gde se najčešće konektujete na bežični internet. Signal može da smanji mnoštvo prepreka - metalni predmeti, zidovi, podovi... Zato, pronađite mesto daleko od metalnih predmeta, po mogućnosti u centru stana, podjednako udaljeno od svih soba. Budite kreativni i nemojte se obazirati koje je to mesto. Ponekad može biti i kupatilo ili kuhinja.

 

3. Pivo itekako može pomoći - Kada se stvari pogoršaju, a vi ste sve bezuspešno probali, vreme je za hladno pivo. Korak 1: Uzmite pivo u limenci. Korak 2: Popijte ga. Korak 3: Isecite donji deo limenke. Korak 4: Isecite gornji deo limenke, ali ne do kraja kako biste ostavili pričvršćen deo s rupom kroz koju izlazi pivo. Korak 5. Dobrim makazama isecite limenku tako da se ona otvara poput lista papira. Korak 6: Kroz rupu limenke provucite antenu rutera, najbolje je da tako raširenu limenku dodatno pričvrstite nekim lepkom. Sada možete uživati u nekoliko dodatnih "crtica" jačine signala Wi-Fi veze na ruteru.

 

2024 © - Vesti online