Subota 22.12.2012.
15:39
San

Platimo 500, a dobijemo 194 g odleđene ribe

Više leda nego ribe u jednom pakovanju oslića
 

Od jednog pakovanja oslića koji smo kupili u prodavnici do onog koji smo stavili u tiganj "isparilo" je 306 grama, pokazala su merenja redakcije "Sana". To znači da po jednoj toni platimo 612 kilograma leda. Kako pola kilograma zamrznutog oslića košta 199,9 dinara, proizvođač, "Merkator", mesečno samo na jednoj toni zaradi nešto malo manje od 240.000 dinara prodajući led!

"To je skandalozno, ogromna prevara! Proizvođači prodaju ljudima led i zarađuju ogromne pare, pojedinci su se tako obogatili. Tržišna inspekcija je odgovorna za to, a pitanje je zašto ne radi svoj posao i zašto to niko ne kontroliše. Znamo za taj slučaj i već godinama pokušavamo da se izborimo sa tim, ali ljudi kao da su nezainteresovani", rekao je za "San" Goran Papović, predsednik Udruženja za zaštitu potrošača.

U vreme posta i slava, kada se riba u Srbiji najviše kupuje, ovakva vrsta prodaje posebno je profitabilna. Proverili smo i druge proizvođače.

Kupac je doveden u zabludu već time što nigde na deklaraciji proizvoda nije navedeno koliko ribe ostaje posle otapanja. Navedena je samo neto gramaža, koja bi upravo trebalo da prikaže realnu težinu ribe.

2024 © - Vesti online