Sreda 28.10.2009.
12:42

Socijalisti "ispalili" Sušu

Gordana Suša
Kako saznajemo, G 17 plus je od početka podržavao Sušu, dok je DS bio za izbor Milana Bečejića iz UNS-a. Ipak, pre samog glasanja održane su konsultacije da ZES glasa za Bečejića uz podršku socijalista. U trenutku samog glasanja poslanici DS –a i G 17 plus su glasali za Sušu, šef poslaničke grupe SPS-a Branko Ružić mahnuo je svojim poslanicima rukom da ne pritiskaju tastere i oni nisu glasali.

Jelena Trivan, portparol DS-a, rekla je novinarima da su poslanici DS-a glasali za Sušu.

„Zašto naši koalicioni partneri nisu glasali, ne znam. To je njihovo pravo i njih ćete morati da pitate za razloge”, dodala je ona.

Socijalisti juče nisu želeli da objašnjavaju zašto nisu hteli da glasaju ni za jednog kandidata.

Dragan Marković Palma, lider JS-a, rekao je novinarima da JS nema ništa protiv Suše, ali da je prosto poštovao dogovor unutar koalicije SPS-JS.

Vesna Marjanović, predsednik Odbora za kulturu i informisanje, rekla je novinarima da joj je žao što nije izabran član RRA i objasnila da je zakon za ovakav slučaj predvideo „skraćeni” postupak kandidovanja.

''Ovlašćeni predlagači, znači NUNS i UNS, imaju rok od 15 dana da predlože nove kandidate, a čim ti predlozi stignu u odbor, mi ćemo ih razmotriti. Nažalost, ti predlozi neće moći da se nađu na sednici koja je već počela, ali nadam se da će biti na prvoj narednoj sednici parlamenta”, rekla je Marjanovićeva.

2020 © - Vesti online