Nedelja 23.12.2012.
08:00
Blic

Kako da se šminkate ako nosite naočare?

I ram i šminka dovode do savršenstva

Pošto kod većih dioptrija stakla menjaju izgled oka, kratkovide i dalekovide žene treba da primene specijalne trikove kada se šminkaju. Ako je dobra šminka važan deo vašeg posla, onda bi najbolje bilo da kupite specijalne okvire za šminkanje, kod kojih svako staklo može da se spusti.


Ako ste kratkovide

Kod kratkovidih osoba stakla vizuelno umanjuju oči i zato one ne treba da koriste crni ajlajner,već svetlijie sedefaste senke.
Na taj način optički se povećavaju oči. Maskara se nanosi u tankom sloju.
Savet: Oči će blistati ako se na donji kapak stavi beli krejon. U obzir dolazi i neka druga pastelna nijansa.


Ako ste dalekovide

Kod dalekovidih osoba situacija je obrnuta − oči deluju mnogo veće. Najbolje je da se koriste tamne senke, prvenstveno za gornje kapke. Obilno koristite ajlajner.
Savet: Posle nanošenja maskare, trepavice treba razdvojiti četkicom jer se kroz stakla za dalekovidost vidi svaka grudvica.


Olovke ne smetaju sočivima

Kontaktna sočiva su idealno rešenje za sve one koji ne vole da nose naočare, ali morate biti vrlo pažljivi pri njihovom održavanju. Izbegavajte senke u prahu. Odlučite se za raznobojne olovke jer se ne krune. Mogu biti masne, što veoma prija osetljivoj koži oko očiju.
Savet: Kada se šminkate, a stavili ste sočiva izbegavajte i raspršivanje pudera u prahu jer čestice mogu da upadnu u oko i izazovu iritaciju.

2024 © - Vesti online