Sreda 28.10.2009.
12:19
Tanjug

Dodik: Morao sam da dočekam Biljanu

Biljana Plavšić i Milorad Dodik

Dodik je za beogradske medije rekao da je Plavšićeva dobrovoljno otišla pred Haški tribunal da ne bi opterećivala institucionalni kapacitet RS, da je izdržala dve trećine kazne i stekla pravo na prevremeni izlazak.

Plavšićeva je 27. oktobra doputovala u Beograd, nakon što je, prema odluci Vlade Švedske, gde je bila u zatvoru, puštena na slobodu pošto je odslužila dve trećine zatvorske kazne od 11 godina, koju joj je izrekao Haški tribunal.

Upitan o sastanku političkih lidera BiH, koji je zakazan za 30. oktobar u Banjaluci, Dodik je istakao da je njegova ideja, kada je reč o konceptu BIH - mir, stabilnost, EU i NATO.

Dodik je 22. oktobra predložio liderima relevantnih parlamentarnih stranka u BiH da održe sastanak, da bi bio nastavljen dijalog domaćih predstavnika o pitanjima važnim za BiH bez prisustva stranih zvaničnika ili eksperata.

Premijer RS ocenio je da organizovanje sastanaka o ustavnim reformama kakav je bio nedavni skup u Butmiru nema više smisla, jer odgovornost za uređivanje prilika u BiH moraju preuzeti domaći politički lideri.

2024 © - Vesti online