Petak 21.12.2012.
03:24
Beta

Kosovo: Privrednici ne odustaju od blokada

Jedan od razloga za nezadovoljstvo je i rad integrisanih prelaza
 

U tom periodu biće zatvorene i sve prodavnice u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću i blokirani putevi u Jarinju, Brnjaku, prema selima Suvi Do i Rudare i naselju Bošnjačka mahala. Neće raditi ni društvena preduzeća koja za svoj rad nabavljaju sirovine i repromaterijal u drugim delovima Srbije. Očekuje se i učešće predstavnika lokalnih samouprava na protestima.

Sekretar Privredne komore Kosova i Metohije Slaviša Stanić rekao je novinarima da je razlog za proteste privrednika taj što "nisu zadovoljni postignutim dogovorima u Briselu koji, kako su naveli, štete i njima i građanima sa severa Kosova i Metohije".

"Primena sporazuma dovela bi do povećanja cena robe na tržištu severnog dela pokrajine, a moguće su i nestašice zbog ograničenja dopremanja robe od tri i po tone u bruto iznosu", upozorili su privrednici.

Privrednici su u jednom od zaključaka donetih nakon poslednjeg sastanka sa direktorom Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandrom Vulinom u Leposaviću istakli "da je neophodno podići na veći nivo komunikaciju sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju kako bi se problemi lakše i uspešnije rešavali".

Privrednici su najavili radikalizaciju protesta ukoliko blokade ne budu dale rezultate i ako se ne suspenduji sporazumi koji, kako navode, ugrožavaju opstanak Srba na severu Kosova.

2024 © - Vesti online