Nedelja 23.12.2012.
05:52
S. Vuksanović - Vesti - Foto:

Srbi Perta vode bitku za Tamarin život

ORGANIZATORI AKCIJE: Milica Radović, Radinka Božić, Dragana Trajković, Marica Topalović i Slavija Jovanović
 

U avgustu 2012. lekari su utvrdili da Tamara boluje od teške bolesti - akutne mijeloblastne leukemije. Ova bolest napreduje brzo i agresivno i zahteva hitno lečenje. Konzilijum za transplantaciju klinike za hematologiju Kliničkog centra u Beogradu predložio je da je najsigurniji način izlečenja transplatacija kostne srži.


 

Risto Mišković sa kćerkom Bojanom i suprugom Draganom

Risto preživeo dramu

 

U Hajgejtu smo se susreli s Ristom Miškovićem, kojem je dobro poznato kakva nevolja i muka prati situacija mlade devojke, jer ga je sopstveno iskustvo naučilo koliko znači razumevanje i dobronamernost ljudi. On je došao sa suprugom i kćerkom kako bi pomogao Tamarino izlečenje. Risto je pre nekoliko godina, zahvaljujući donacijama dobrih ljudi, produžio život posle uspešne transplantacije bubrega.

Članovi Tamarine porodice nisu podudarni donatori, a u Srbiji nisu mogli da pronađu odgovarajućeg donatora, pa je Tamari za operativni zahvat potreban iznos od 136.000 evra, kako bi mogla da otputuje u Rim, gde je pronađen podudarni donator.


Njeni roditelji nisu u mogućnosti da uplate potrebnu sumu novca, pa su uputili apel zemljacima u Pertu na koji su se mnogi rado odazvali.


Inicijator ove humanitarne akcije jeste Radinka Božić. Uz pomoć ljudi dobre volje i odobrenje uprave pertskog hrama Svetog Save za korišćenje prostorija, gospođa Božić je organizovala ručak u korist prikupljanja novčanih sredstava za pomoć Tamari.


Akcijom u Hajgejtu prikupljeno je 1.540 dolara, a donacije se i dalje primaju. Tamarina porodica biće obaveštena o konačno prikupljenom iznosu koji će ubrzo stići na njihov devizni račun.


Prema podacima koje pružaju zdravstvene ustanove, akutna leukemija je izlečiva bolest, jer je lečenje unapređeno savremenim terapijskim postupcima.

2024 © - Vesti online