Četvrtak 20.12.2012.
16:44
Smedia

Zastrašujući snimak je studentska montaža

Srećom pa je snimak orla koji odnosi dete montaža
 

Video snimak koji je za nepuna dva dana skupio gotovo 15 miliona gledanja, zaintrigirao je mnoge koju su pokušali da odgonetnu da li je snimak montiran ili ne. Na video snimku "Golden Eagle Snatches Kid", možemo videti surog orla kako u niskom letu grabi bebu i pokušava s njom da odleti. Sve se, navodno, odigralo u Montrealu, a mnogi su, zaključili kako se zapravo radi o montiranom video materijalu.

Jedan od komentara je: "Radim na specijalnih efektima više od 15 godina i uveren sam da je ovo montaža. Let na 0:10 izgleda jeftino".

Stručnjaci Storyfull-a ukazuju na dokaze lažiranja, recimo na to da senka orla ne odgovara ptici. Tri studenta odseka za 3D animaciju i digitalni dizajn u Centra NAD u Montrealu objašnjavaju da su "i orao i dete stvoreni pomoću 3D animacije i naknadno ubačeni u film".

Prema pisanju portala Gawker, radi se o materijalu koji je napravila grupa polaznika škole za animaciju i dizajn u Montrealu. Centar NAD odaje priznanje studentima Normanu Ašambou, Loiku Mirou i Feliksu Marki-Pulenu za umešnost, na stvaranju ovog materijala.

2024 © - Vesti online