Četvrtak 20.12.2012.
14:30
Beta

"Država tek na početku borbe protiv korupcije"

Vučić: Korupcija ne može da pobedi državu
 

"Tek smo na početku i jedino sam siguran da će država pobediti", rekao je Vučić u Skupštini Srbije reagujući na izlaganje poslanice opozicije Nataše Mićić (LDP) koja ga je upitala o motivima da preuzme i dužnost ministra odbrane i koordinaciju svih službi bezbednosti.

Vučić je negirao da se prilikom preuzimanja tih dužnosti rukovodio ispitivanjima javnog mnjenja kako bi uvećao svoju popularnost među biračima, navodeći da samo želi da pomogne u rešenju problema.

"Ne vodim se istraživanjima javnog mnjenja i ne slažem se sa vama da je lakše boriti se protiv korupcije nego obavljati neke druge državne poslove", rekao je Vučić, komentarišući stav Nataše Mićić da je on radije preuzeo dužnost ministra odbrane, jer je vojska poštovana u javnosti nego da se recimo bavio problemom nezaposlenosti.

Osvrnuvši se na poziv Nataše Mićić da javno kaže da je američkog ministra odbrane Leona Panetu zamolio da vojnici Kfora ostanu na Kosovu, Vučić je rekao da je to uradio i da je taj zahtev u interesu srpskog naroda u pokrajini.

"Na učtiv način sam zamolio Panetu da NATO-u predloži da se vojnici Kfora ne sklanjaju sa Kosova, jer je to u interesu srpskog naroda", rekao je Vučić i ponovio da Srbija neće biti ni članica NATO-a niti bilo kog drugog vojnog saveza, ali da ide u EU.

Upitan o istrazi pogibije dvojice gardista u Topčideru pre osam godina, Vučić je rekao da je spreman da učestvuje u radu Anketnog odbora u Skupštini o tom slučaju, kako to predlaže LDP, ako to može da pomogne u rešenju te tragedije.

Osvrnuvši se na učešće srpske vojske u mirovnim misijama UN u svetu, Vučić je rekao da će UN za troškove učešća srpske vojske u tim misijama ove godine Srbiji uplatiti više od 107 miliona dinara.

2024 © - Vesti online