Četvrtak 20.12.2012.
12:26
B92, Južne vesti

Priveden bivši gradonačelnik Niša

Miloš Simonović

Simonović je u kratkoj SMS poruci za B92 naveo: "Na fakultetu sam. Ne znam o čemu se radi". ,
 

Bivši gradonačelnik Niša je, kako saznaje B92, priveden jutros oko osam sati, a očekuje se privođenje i njegovih nekadašnjih saradnika. Njegovo privođenje se dovodi u vezu sa istragom spornog ugovora između Grada Niša i italijanske avio kompanije Vind džet.
 

Portparol Gradskog odbora DS Dragana Stojanović-Krstić izjavila je za "Južne vesti" da nema informacije o privođenju.

"Jutros oko devet sati smo se čuli i dogovarali o današnjoj pres konferenciji. Dogovorili smo se i da svrati do stranke oko podneva", kaže Stojanović-Krstić i dodaje da ni njoj ne odgovara na telefonske pozive.

U toku je istraga u vezi sa spornim ugovorom između Grada Niša i italijanske avio kompanije. Istraga je, tvrdi izvor "Južnih vesti" iz SBPOK-a, pokrenuta zbog sumnji u brojne nezakonitosti prilikom odobravanja subvencija za letove "Vind džeta" iz Niša za Bolonju. Isti izvor tvrdi da je izdat i nalog za privođenje na informativni razgovor i nekoliko Simonovićevih bliskih saradnika u vreme dok je bio gradonačelnik.

Po odluci Simonovića iz gradskog budžeta je "Vind džetu" od novembra 2009. godine plaćano da leti iz Niša. Letovi su obustavljeni sredinom oktobra 2010. godine, a italijanska strana još nije vratila dug od 50.000 evra koje Grad ranije uplatio kao depozit. Međutim, do danas nije objavljena precizna cifra koliko je novca poreskih obveznika Niša plaćeno "Vind džetu".

Avgusta ove godine kompanija "Vind džet" je ugašena, a na njihovom sajtu trenutno stoji poruka "Vind džet će uskoro ponovo leteti". Pri tom, kako su utvrdili i državni revizori, bivši gradonačelnik je ugovor sa "Vind džetom" sklopio suprotno zakonu, odnosno bez tendera.

2024 © - Vesti online