Četvrtak 20.12.2012.
00:11
Beta

Vulin: Sporazum se mora poštovati

Vulin: Razumem privrednike, ali sporazum se mora poštovati
 

"Iako smatram da je to suviše restriktivno i da će smetati privredi pa i izazvati nestašice, moraće da se primenjuje, jer je to dogovoreno", rekao je Vulin.

On je izrazio razumevanje za nezadovoljstvo privrednika koji se protive primeni sporazuma.

"Sa njim moramo da živimo sve dok ekspertske grupe ne dogovore neki drugi sporazum i ne nađu trajno rešenje", rekao je Vulin i dodao da se ne odustaje od dogovora koji su postigli premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači, da nema carina, nema PDV-a i da sva roba može da prolazi na sever KiM.

"Ovo su bila tumačenja sporazuma, razrađivanje detalja sa kojima mi često nismo zadovoljni, ali ćemo morati da živimo sa tim dok ekspertske grupe ne sednu i dok Dačić i Tači ne razjasne sve detalje jer, su tumačenja uzrok svih problema i zloupotreba", dodao je Vulin.

Vulin je kazao i da je pozvao privrednike da se uključe i da svojim znanjem pomognu u daljim pregovorima.

Privrednik Dragan Nedeljković je rekao da nisu zadovoljni sporazumom koji je postignut u Briselu u delu koji se odnosi na ograničenu količinu od tri i po tone robe koja se može uvoziti na sever Kosova.

"To će neminovno uticati na poskupljenje i nestašicu gasa, nafte i drugih akciznih proizvoda" rekao je on.

Privrednici sa severa Kosova dogovorili su se da danas u 19 u Kosovskoj Mitrovici održe zajednički sastanak i odluče o daljim koracima koje će preduzimati kada je u pitanju sporazum o Integrisanom upravljanju prelazima.

2024 © - Vesti online