Sreda 19.12.2012.
17:05
Večernje novosti

Svako ima svoj Rtanj za sudnji dan

Planina Rtanj
 

Vest, pouzdanija od Tarbićevog proročanstva, raširila se među Srbima. Preživeće samo oni koji na vreme rezervišu smeštaj u nekom od hotela, ili bar vikendica na Rtnju. Mističnoj planini - piramidi koja je jedno od retkih mesta na svetu koje će ostati kada nam se, kad iscuri poslednji dan majanaskog kalendara, nebo sruši na glavu. I požurio narod da se obezbedi pa više ni da ste direktni potomak drevnih Maja ne biste mogli da nađete slobodno mesto na Rtnju niti obližnjim selima Mužinac, Vrmdža i Šarbanovac.

Tri mesta će preživeti

U slučaju smaka sveta, veruje se da na planeti postoje tri mesta koja će ga preživeti. Malo selo Širindže na zapadu Turske sa 600 stanovnika, nedaleko od antičkog grada Efesa, ima pozitivnu energiju smatraju oni koji veruju u kraj sveta. Zahvaljujući proročanstvu Maja, u ovom turskom selu očekuje se dolazak više od 60.000 ljudi.

Francuska planina Bugaraš za koju do juče nije čuo ni prosečni Francuz, danas je najatraktivnija destinacija. Zbog najave ogromnog dolaska turista, policija će u narednim danima zatvoriti puteve koji vode do nje. Treći je naš Rtanj. Ni na njemu više nema slobodnih mesta.

Stigao je, zahvaljujući apokalipsi, Rtanj i u svetske medije - pisali o njemu novinari "Telegrafa" i "Dejli mejla". Ali tamo nije ostao usamljeni, sa svih strana sveta stižu vesti o pripremama za 21. 12. 2012. Rešenje za spas od kraja nude i Rusi. Naravno, uz pokušaj da dobro zarade. Prvi su se setili oni koji sada imaju pristup nekadašnjim bunkerima Josifa Visarjonoviča Staljina rođenog 21. 12. 1879. Najskuplja varijanta dočeka smaka sveta je bila 12.000 evra po osobi, ali kako nisu imali dovoljan broj zainteresovanih, na Taganjki su spustili cenu na 50.000 rubalja što je 1.200 evra. U taj Staljinov bunker na Taganjki može da stane 400 ljudi pa se nudi i toliko ulaznica. Oni bi mogli ovde preživeti pola godine.

Organizatori predlažu za tu cenu pet obroka a oni sa slabijim apetitom mogu kupiti i nešto jeftinije ulaznice, sa manje obroka, za 800 evra.

Verovatno da se nekadašnji svemoćni vođa proletarijata sada okreće u grobu kad čuje da neki žele da iskoriste njegovo ime i dobro zarade nudeći sklonište kao sigurno mesto gde će sačuvati život ako dođe do smaka sveta.

Jedna prodavnica u Sankt Peterburgu predlaže svojim kupcima ulaznice za raj ili pakao. "Nudimo vam izbor da po svom temperamentu odaberete gde želite biti" - kaže se u reklami. Ako apokalipse ne bude za cenu ulaznica se može kupiti razna roba u toj prodavnici i plus dobiti popust od 15 posto.

Piramida kao spas

Oni koji traže spas na Rtnju, veruju da se pod planinom krije piramida koju su izgradili vanzemaljci, pre više hiljada godina. Navodna drevna struktura trebalo bi da u trenutku apokalipse stvori zaštitno polje oko planine i zaštiti sve na njoj.

Specijalna vladina misija koja se bavi nadzorom verskih kultova u Francuskoj, drži na oku planinu Bugaraš. Pročulo se, slično kao u Srbiji, da će jedino ovo mesto preživeti smak, pa se očekuje navala pripadnika okultnih sekti. Kinezi su otišli najdalje - širom zemlje uhapšeno je više od 100 ljudi, članova kulta "Svemogućeg Boga", zbog širenja glasina o kraju sveta i pozivinja na uklanjanje "velikog crvenog zmaja"(naziv za komunističku vlast).

Dok neki strahuju, mnogo više njih se zabavlja pričama o majanskom kalendaru, ima i onih koji su rešili da dobro zarade. Na specijalizovanim sajtovima prodaje se hrana u prahu, gas maske i slična oprema za preživljavanje apokalipse, a pivare nude limitirane serije u limenkama posvećenim smaku sveta.

2024 © - Vesti online