Utorak 18.12.2012.
23:10
Telegraf

Pripreme za smak sveta: Razgrabljene paštete i konzerve

Ništa se ne prepušta slučaju, pa se dopunjavaju zalihe za "smak sveta"
 

Na najavu smaka sveta 21.12.2012, koja je napravila pometnju u celom svetu, ni građani Srbije nisu ostali imuni, pa su počeli da prave zalihe neophodnih namirnica.

Pijaća voda, dehidrirana i konzervirana hrana, kao i ona sa dužim rokom trajanja, kako saznaje Telegraf, najčešće se nalaze u korpama velikog broja kupaca u supermarketima, i to u količinama većim nego obično. 

- Činjenica je da poslednjih dana beležimo rekordnu prodaju naših proizvoda, naročito pašteta i mesnih narezaka. Verovatno je i naše kupce zahvatila groznica zvana "smak sveta", pa žele da se pripreme. Reč je uglavnom o jetrenoj pašteti, po kojoj smo nadaleko poznati, ali i pašteti sa povrćem, kao i ribljoj – kažu u "Karneksu".

Iako se o smaku sveta priča već duže zbog završetka kalendara po kome su Maje računale vreme, niko nije precizirao kako zamišlja kraj života planete. Ipak, građani Srbije koji su mnogo toga u prošlosti preživeli, od sankcija, preko restrikcija, nestašica i hiperinflacije, pa do bombardovanja, navikli su da spremno dočekuju makar i najmanju najavu promene na gore.

2024 © - Vesti online