Utorak 18.12.2012.
19:06
Vestionline, Kurir

Top 10 najzanimljivijih izjava Rodžera Federera

Rodžer i Julija

Jedan britanski portal objavio je, po njima, deset najvećih Fedeksovih "bisera".

Kada se Julija, krava koju je dobio kada je osvojio Vimboldon, otelila jedan novinar mu je čestitao, a Rodžer je na to odgovorio: "Hvala vam, ali nisam ja otac".

Na pitanje kako je to biti svetski broj 1, Švajcarac je rekao: "To je sjajno! Svi ocenjuju moje dobre udarce kao fantastične, a loše kao izvanredne".

Jedan novinar postavio je pitanje kako se oseća kada ugleda sebe na reklami na autobusu, a Federer je sarkastično odgovorio: "Ne mogu da spavam noću koliko sam uzbuđen."

Kada je upitan kako uspeva toliko dugo da igra na tako visokom nivou, Fedeks je rekao: "Znate, ne postoji nikakva tajna, definitivno sam veoma talentovan igrač".

Za vreme finala US Opena 2009. godine Rodžer je imao neobičan izliv besa, odbrusio je sudiji Džeku Garneru: "Nemoj mi govoriti da ćutim, kad mi se priča ja pričam!"

Iste godine, nakon poraza od Rafaela Nadala u finalu Otvorenog prvenstva Australije, nije mogao da sakrije emocije: "Momci, osjećao sam se i bolje, možda ću uspjeti nešto smisleno da kažem kasnije. Bože, mnogo me boli poraz."

Jednom prilikom Federer je rekao da čak i kad lomi rekete on čuva pribranost.

"To što sam polomio reket ne znači da sam izgubio pribranost."

Kada su ga upitali kako se oseća kao tridesetogodišnjak, Fedeks je šaljivo odgovorio: "Imam 31, nemam pojma nisam tako mlad."

Na pitanje šta se promenilo od kada je uvedeno "sokolovo oko", švajcarski teniser je odgovorio: "Ništa, i dalje ga ne volim".

2024 © - Vesti online