Utorak 18.12.2012.
14:18
Telegraf.rs

Panika u Zadru: Navijači Partizana najavili dolazak

"Grobari" žele u Zadar

Hrvatski mediji preneli su informaciju da će na utakmicu 14. kola košarkaške ABA lige između Zadra i Partizana organizovano doći i “grobari”, što bi bio prvi dolazak na utakmicu u Hrvatsku jedne beogradske navijačke grupe!

"Dobili smo informaciju da bi organizovana grupa navijača Partizana htela da dođe u sredu na utakmicu. Nikakvu odluku o tome još nismo doneli, a verovatno hoćemo u utorak. Apelujemo na sve koji će doći na utakmicu da u dvoranu ne unose tvrde predmete poput upaljača, kovanica i slično, odnosno bilo kakve predmete koji bi mogli da budu opasni", rekao je sportski direktor Zadrana Branko Skroče “Jutarnjem listu”.

Hrvatski dnevnik konstatovao je da nikad dosad u Zadar, ni u Jazine, ni na Višnjik, organizovano nije došla nijedna navijačka grupa iz Beograda, i podsetio da je pre nekoliko godina iz Zadra baš na utakmicu s Partizanom organizovano krenula grupa “Tornado”, ali je vraćena sa državne granice.

“Srbi su ih pustili da čekaju i čekaju, potom ih nisu pustili na svoj teritoriju. Obrazloženje je bilo – preventiva. Inače, Zadar je obavio već dosta sastanaka s policijom, a biće ih još“, navodi se u članku “Jutarnjeg”, u kom se takođe pretpostavlja da će na utakmicu doći suspendovani trener Partizana Duško Vuošević, i da je u tom slučaju organizator dužan da mu osigura mesto na tribini.

Podsetimo, atmosfera pred meč između hrvatskog kluba i srpskog šampiona podgrejana je navodima hrvatskih medija da će hrvatski general Ante Gotovina prisustvovati utakmici, kako je najavio posle oslobađajuće presude hrvatskog generala u Haškom tribunalu.

2024 © - Vesti online